KK.NO: At mandelmelk er sunt, er ikke noe nytt. I tillegg til å være en favoritt blant melkeallergikere, kan den dekke 20 prosent av ditt daglige behov for kalsium og er helt fri for mettet fett.

Mandelmelken er rik på flere viktige næringsstoffer, og gir deg blant annet 25 prosent av dagsbehovet med vitamin D, 10 prosent av A-vitaminbehovet og 50 prosent av E-vitaminbehovet.
LES OGSÅ: Dette spiser treningsguruene til frokost
Lag mandelmelk selv!
I tillegg har mandelmelk som du kjøper svært lang holdbarhetstid, som er gunstig hvis du ikke bruker så mye melk. Men siden det kan være dyrt i lengden å kjøpe mandelmelk, så kan du faktisk spare penger og lage den selv!
Treningsekspert Helle Bornstein er driver Smart Trening i Oslo, og er veldig begeistret for mandelmelk.
– Du lager det selv på null komma niks! Den passer til smoothie, frokostblanding og som melk i kaffen. Mandelmelken holder seg vel en ukes tid i kjøleskapet, sier Bornstein til KK.no.
LES OGSÅ: Derfor bør du velge mandelmelk
Oppskrift på mandelmelk
Her er Helle Bornsteins oppskrift på mandelmelk fra boken «Tren Smartere»:
(kilde: Hellebornstein.blogg.no)
Du trenger:
1 pose mandler, gjerne økologiske
naturlig vaniljepulver
salt
vann
Slik gjør du:
1) Legg mandlene i bløt i minst 6-8 timer.
2) Skyll dem deretter under kaldt vann.
3) Ha mandlene i en blender og tilsett dobbelt så mye vann som nøtter. Blend godt.
4) Hell melken i et rent kjøkkenhåndkle eller en nøttemelpose, og sil eller press melken i en bolle.
5) Smak til med salt og vaniljepulver før du heller det over på rent og lufttett glass. Du kan tilsette andre smaker du måtte like også.

LES OGSÅ: Hvilken melk er best for deg?
Flere tips til mandelmelk
Ifølge Bornstein kan du også prøve denne metoden med andre typer nøtter, som paranøtter, cashewnøtter, hampfrø eller hasselnøtter. Eventuelt blande de ulike nøttetypene.
Restene av mandlene kan brukes til bakst eller du kan lage ditt eget mandelmel ved å tørke dem i en dehydrator eller i ovnen på svak varme til de er helt tørre.