Mandelmelk

Lag din egen mandelmelk

Supersunt, enkelt og holder seg lenge!

HJEMMELAGET MANDELMELK: – Mandelmelk er et supert alternativ. Fordelene med mandelmelk er at det gir deg ca 25 prosent av dagsbehovet med vitamin D, cirka 10 prosent av A-vitaminbehovet og 50 prosent av E-vitaminbehovet. I tillegg dekker det cirka 20 prosent prosent av ditt daglige behov for kalsium, sier treningsekspert Helle Bornstein.  Foto: Fotolia
HJEMMELAGET MANDELMELK: – Mandelmelk er et supert alternativ. Fordelene med mandelmelk er at det gir deg ca 25 prosent av dagsbehovet med vitamin D, cirka 10 prosent av A-vitaminbehovet og 50 prosent av E-vitaminbehovet. I tillegg dekker det cirka 20 prosent prosent av ditt daglige behov for kalsium, sier treningsekspert Helle Bornstein. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  At mandelmelk er sunt, er ikke noe nytt. I tillegg til å være en favoritt blant melkeallergikere, kan den dekke 20 prosent av ditt daglige behov for kalsium og er helt fri for mettet fett. 

Mandelmelken er rik på flere viktige næringsstoffer, og gir deg blant annet 25 prosent av dagsbehovet med vitamin D, 10 prosent av A-vitaminbehovet og 50 prosent av E-vitaminbehovet. 

LES OGSÅ: Dette spiser treningsguruene til frokost

Lag mandelmelk selv!

I tillegg har mandelmelk som du kjøper svært lang holdbarhetstid, som er gunstig hvis du ikke bruker så mye melk. Men siden det kan være dyrt i lengden å kjøpe mandelmelk, så kan du faktisk spare penger og lage den selv!

Treningsekspert Helle Bornstein er driver Smart Trening i Oslo, og er veldig begeistret for mandelmelk.

– Du lager det selv på null komma niks! Den passer til smoothie, frokostblanding og som melk i kaffen. Mandelmelken holder seg vel en ukes tid i kjøleskapet, sier Bornstein til KK.no.

LES OGSÅ: Derfor bør du velge mandelmelk

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer