For de fleste av oss er det imidlertid relativt frustrerende at den lettkledde badesesongen kommer samtidig som grillsesongen og iskremsesongen. Særlig siden ingen av delene (hvertfall ikke i større mengder) nødvendigvis gir deg bikinikroppen du drømmer om.
Likevel er det ingen grunn til å fortvile. Du kan faktisk finne sunne varianter både til middag og dessert. Prøv for eksempel fisk eller kylling på grillen – godt for både kropp og smaksløker.

Sunnere iskremvarianter
På dessertfronten er det selvsagt ikke å fornekte at vi aller helst vil spise så mye iskrem vi bare orker.Ernæringsfysiolog Ellen C. Strøm ved Lipidklinikken på Rikshospitalet har et stalltips det kan være verdt å merke seg. I en liste over typer mat du kan bytte med sunnere saker har hun skrevet følgende:
«Bytt ut fløteisen med yoghurtis, saftis eller sorbet.»
Saftis inneholder riktignok en del sukker, men samtidig langt mindre fett og kalorier enn fløteis. Visste dufor eksempel at seks Lollipop-ispinner inneholder like mange kalorier som én Vaffel Kroneis? Utrolig, men sant!
Det beste av alt med Strøms tips er at saftis og sorbet er enkelt å lage selv. I tillegg har du full kontroll på både smak og ingredienser.
LES OGSÅ: Frukten som gjør magen flat
Slik lager du din egen saftis:
Forslag til frukt og bær: ananas, vannmelon, honningmelon, mango, kiwi, nektariner, fersken, appelsiner, blåbær, jordbær, bringebær, rabarbra og moreller.
Og selv om du prøver å holde det sunt, husk at is skal nytes. Sommeren er kort her i landet.
LES OGSÅ: Ha frukt og grønt i en gjennomsiktig bolle