Yoghurtnøtter

Lag dine egne yoghurtnøtter

Ypperlig for deg som ønsker en litt sunnere helgekos.

YOGHURTNØTTER: Yoghurtnøtter smaker utrolig godt, men er dessverre fryktelig usunt. Da er det fint å vite at man enkelt kan lage sine egne sunne yoghurtnøtter! Foto: NTB Scanpix
YOGHURTNØTTER: Yoghurtnøtter smaker utrolig godt, men er dessverre fryktelig usunt. Da er det fint å vite at man enkelt kan lage sine egne sunne yoghurtnøtter! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du fryktelig glad i yoghurtnøtter?

Nøtter er riktignok bra for helsa med tanke på at de inneholder sunne fettstoffer, men det er ikke særlig gunstig å spise mer enn én håndfull om dagen, da de er proppfulle energi.

Og som oftest er dessverre «yoghurttrekket» som befinner seg utenpå yoghurtnøttene satt sammen av ingredienser (som rør- og/eller melkesukker, melke- og/eller kakaofett, melkepulver, andre konserveringsmidler og palmeolje eller lignende fett) som verken er bra for helsa eller vekten.

Men vi har gladnyhet til deg. Du trenger, nemlig ikke kutte ut snacksen!

Diana Livia Skaflestad, som er naturopat med utdanning innen ernæringsterapi og kvinnen bak bloggen dianalivia.com, har nemlig delt sin beste oppskrift på sunne yoghurtnøtter med oss.

Disse godsakene vil garantert falle i smak!

LES OGSÅ: Kosen det er lov å unne seg

Sunne sukkerfrie yoghurtnøtter

Skaflestad forteller at hun begynte å lage sine egne yoghurtnøtter da hun bestemte seg for å kutte ut sukkeret fra kostholdet sitt.

- Yoghurtnøttene du får kjøpt på butikken er kjempegode, men inneholder dessverre veldig mye sukker. Etter at jeg kuttet ut sukkeret ble de altfor søte, det var nesten som å tygge sukkerlake.

HJEMMELAGDE YOGHURTNØTTER: Skaflestads sukkerfrie yoghurtnøtter. Foto: Diana Livia Skaflestad
HJEMMELAGDE YOGHURTNØTTER: Skaflestads sukkerfrie yoghurtnøtter. Foto: Diana Livia Skaflestad Vis mer

- Da begynte jeg å lage mine egne sukkerfrie yoghurtnøtter. Disse er kjempelette å lage og smaker utrolig godt – i tillegg er de friskere i smaken enn de fra butikken, sier hun.

Her er oppskriften på Skaflestads sunne yoghurtnøtter:

Dette trenger du:

 • 200 gram gresk eller tyrkisk yoghurt
 • 3 spiseskjeer sukrinmelis
 • 1 liten teskje vaniljepulver
 • 1 spiseskje kokosolje (flytende)
 • Valgfrie nøtter (jeg brukte mandler og cashewnøtter)
   
BLOGGEREN: Diana Livia Skaflestad. Foto: Privat
BLOGGEREN: Diana Livia Skaflestad. Foto: Privat Vis mer

Slik gjør du:

 • Hell yoghurten i et kaffefilter, legg det over en skål og la det renne fra seg i én til to timer i kjøleskapet. På denne måten blir yoghurten tykkere.
 • Når yoghurten har stått lenge nok blander du den sammen med resten av ingrediensene, og smak til hvor søt du vil ha den.
 • Legg røren på et bakepapir og skill nøttene fra hverandre.
 • Sett nøttene i fryseren. Etter cirka én time er yoghurtnøttene klare for å nytes.
   

Et godt tips: Lag mange yoghurtnøtter og frys dem ned. Da kan du ta dem opp når du får lyst på noe godt eller får overraskende besøk og trenger noe å servere.

Kilde: dianalivia.com

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer