GRIMASER: Er du en av dem som synes det er helt umulig å påføre maskare uten å lage noen snodige grimaser underveis? Du er ikke alene! Foto: Khorzhevska - Fotolia
GRIMASER: Er du en av dem som synes det er helt umulig å påføre maskare uten å lage noen snodige grimaser underveis? Du er ikke alene! Foto: Khorzhevska - Fotolia Vis mer

Maskara

Lag grimaser når du tar på maskara

Sjekk hvordan det kan hjelpe deg til et penere resultat.

Publisert
Sist oppdatert
Det er en kjensgjerning at de fleste av oss ser litt snodige ut når vi påfører maskara.

Vi sperrer øynene opp og åpner til og med munnen på vidt gap for å komme best mulig til. Og det er slettes ikke bare innbilning at resultatet kan bli bedre av å lage grimaser.

LES OGSÅ: Kan du disse maskaratriksene?

<strong>SIKKSAKK:</strong> Sørg for å få maskarabørsten helt inntil vipperota og beveg den i sikksakkbevegelser her for å dekke vippene helt ved rota. Foto: All Over Press Norway
SIKKSAKK: Sørg for å få maskarabørsten helt inntil vipperota og beveg den i sikksakkbevegelser her for å dekke vippene helt ved rota. Foto: All Over Press Norway Vis mer

Se opp (!) for mindre søl

Sliter du med at du søler maskara på øyelokket, bør du faktisk plassere speilet litt nedenfor ansiktet ditt og bikke hodet forsiktig bakover.

Ved å gi hodet denne litt bakoverlente holdningen og vende blikket litt nedover, vil du nemlig kunne ha øynene mindre åpne mens du legger maskaraen.

Da minker faren for at produktet overføres fra vippene til øyelokket betraktelig. Så gjelder det bare å unngå å nyse, hoste eller blunke for kraftig mens makaraen tørker.

LES OGSÅ: Legger du maskara riktig?


<strong>HELT INNTIL VIPPENE:</strong> En glipe her ødelegger hele effekten av maskara, så det bør du unngå. Foto: All Over Press Norway
HELT INNTIL VIPPENE: En glipe her ødelegger hele effekten av maskara, så det bør du unngå. Foto: All Over Press Norway Vis mer

Knip forsiktig!

Makeupartist Hanna Karlsson hos Make Up Store har tidligere fortalt KK.no at hun ser mange som ikke får maskaraen helt inntil vipperoten.

Ifølge Karlsson er nøkkelen til et pent resultat nettopp dette, og det er først når du får fargen til å dekke hele øyevippelengden at vippene vil se lange og fyldige ut.

– Hvis du er blond, kan du godt påføre et strøk mascara fra oversiden av vippene også, men vanligvis holder det å jobbe mascaraen fra rot til tupp i sikksakkbevegelser, sier Karlsson.

Og det er nettopp sikksakkbevegelsen som er trikset – kombinert med at du kniper øynene forsiktig igjen.

Ser du? Grimasene gir deg vakrere vippere!

LES OGSÅ: Sminketabben som gjør deg fem år eldre


<strong>FORSIKTIG:</strong> Ikke pump kosten ut og inn av mascaratuben. Gjør du det får du masse luft i produktet, som både gjør at det tørker raskere ut og at sjansene for bakterievekst øker. Foto: Getty Images
FORSIKTIG: Ikke pump kosten ut og inn av mascaratuben. Gjør du det får du masse luft i produktet, som både gjør at det tørker raskere ut og at sjansene for bakterievekst øker. Foto: Getty Images Vis mer
<strong>FJERN FOSIKTIG:</strong> Unngå å gni for mye når du fjerner sminken om kvelden, og sørg for å få av absolutt alle rester. Foto: Getty Images/iStockphoto
FJERN FOSIKTIG: Unngå å gni for mye når du fjerner sminken om kvelden, og sørg for å få av absolutt alle rester. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Slik gjør du det

Legg maskarabørsten helt inntil vipperota og beveg den i raske sikksakkbevegelser mens du flytter den langs vippene.

Gjenta til du har så mye maskara du ønsker. Et par ganger holder til en hverdagslook, men for en mer dramatisk festlook kan du gjerne gå over mange ganger.

Bare pass på så maskaraen ikke klumper seg. Med mindre det er den looken du går for, da.

LES OGSÅ: Bruker du vippetanga riktig?

Unngå vanlige feil

Når det kommer til feil bruk eller oppbevaring av maskara, er det en del gjengangere. Kjenner du deg igjen i noen av disse fem vanlige maskaratabbene?

Fem maskaratabber du bør unngå:
 • Pumper du maskaraen? Pumper du kosten ut og inn mange ganger for å få på nok produkt? Slutt! Dette gjør at maskaraen tørker ut raskere, samtidig som det øker sjansen for at du får bakterier i tuben.
 • Får du klumpete vipper? Selvsagt er det fint med lange, fyldige vipper, men bruker du for mye maskara, kan vippene lett klumpe og klistre seg sammen og gi deg en edderkopp-look.
 • Har du gamle maskararester:? Dersom du slurver med sminkefjerningen, sier det seg selv at resultatet ikke blir like bra neste gang du sminker deg. Dessuten har ikke vippene dine godt av at du sover med sminke på. La vippene hvile om natten.
 • Er maskaraen din for gammel? Maskara er absolutt en forbruksvare, og den må byttes ut jevnlig. Helst skal det kastes etter tre–fire måneder. Ikke bare tørker den ut på omtrent den tiden, men den blir også stadig mer utsatt for å få bakterier i seg etterhvert som du bruker den.
 • Glemmer du røttene? Mange legger maskaraen hovedsakelig på tuppen av vippene, men det er faktisk området nærmest vippekanten som er viktigst for å få best mulig effekt.

 • LES OGSÅ: Slik får du perfekte vipper

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer