KK.NO: Hvorfor spise pannekaker bare til middag?
Med denne glutenfrie oppskriften kan du med god samvittighet spise pannekaker til både morgen og kvelds!
- Kikertpannekaker inneholder mengder med folat, magnesium, kopper, mangan og jern.
- Det er også sånn at store deler av erten inneholder vannløselig fiber som vil virke probiotisk i tarmen vår, forteller ernæringsfysiolog Randi Eidsmo Flesjø i Sprudlende Sunn.
I tillegg til de sunne næringsstoffene nevnt ovenfor, er kikerter også lave på kalorier og fett, men rike på protein. Dette gjør disse pannekakene til det perfekte «etter trening»-måltid!
Pannekakene kan brukes til alle måltider og du kan krydre og smaksette dem etter ønske.

LES OGSÅ: Husk dette når du baker glutenfritt
Oppskriften gir ca. 8 kikertpannekaker:
- 4 dl kikertmel (eller mal tørre kikerter)
- 4 dl vann
- litt olje
Putt gjerne oppi litt gurkemeie i røren. Da blir pannekakene fine og gule, også får du med deg gurkemeiens fantastiske effekt på kroppen i samme slengen.
Det kan være lurt å lage røren dagen før, da røren bør stå minimum to timer i kjøleskap før den stekes, da får den en nydelige konsistensen.
Stek pannekakene i godt smør eller planteolje (eks. raps) og vær litt tålmodig. Disse pannekakene trenger litt lenger steketid enn vanlige pannekaker.
Til frokost og lunsj pannekakene er det bare fantasien din som kan sette en stopper for tilbehør. Flesjø forteller at kikertpannekaker fort bli litt tørre så man må velge riktig tilbehør om man ønsker å bruke de til matpakken;
- Ha nok fyll med med mye væske eller fet mat, så fungerer det fint.
LES OGSÅ: Spiser du glutenfritt for å bli sunnere?
Dette anbefaler Flesjø som tilbehør til frokost eller lunsj:

Nøttesmør og banan
- Grov sennep, roastbiff og løk
- Rukkola, kalkunfilet og aioli
- Kremost, spinat og røket laks
- Avokado(evt guacamole), spekeskinke og purreløk
- Pesto, mozzarella og tomat
- Friske bær og kesam
- Avkjøl pannekakene i et par minutter og smør et tynt lag med valgfri kremost, strø over godt med grønne blader (gjerne ruccola eller spinat) og legg et par skiver røket ørret eller laks i før du ruller sammen, anbefaler Flesjø.
Når du lager røren, kan du godt lage en stor porsjon og ha røren stående i kjøleskapet, da den holder seg fin i flere dager.
Hjemmelaget blåbærsyltetøy
Hvorfor ikke lage så tradisjonell pannekakemiddag som mulig? Ingenting smaker som nystekte pannekaker med hjemmelaget blåbærsyltetøy!
Kok en halv pose frosne blåbær. Når de er helt smeltet tar du kjelen til side og rører inn noen dråper stevia (gjerne “berry” varianten) og 1 ts kokossukker. For å tykne litt lar du bærene bli enda litt avkjølt før du rører inn 1 ss chiafrø. Har du ikke chiafrø kan du bruke Fiberhusk – men husk da at du kun trenger bittelitt.
Godt pannekakemåltid!