KK.NO: Hvorfor spise pannekaker bare til middag?
Med denne glutenfrie oppskriften kan du med god samvittighet spise pannekaker til både morgen og kvelds!
- Kikertpannekaker inneholder mengder med folat, magnesium, kopper, mangan og jern.
- Det er også sånn at store deler av erten inneholder vannløselig fiber som vil virke probiotisk i tarmen vår, forteller ernæringsfysiolog Randi Eidsmo Flesjø i Sprudlende Sunn.
I tillegg til de sunne næringsstoffene nevnt ovenfor, er kikerter også lave på kalorier og fett, men rike på protein. Dette gjør disse pannekakene til det perfekte «etter trening»-måltid!
Pannekakene kan brukes til alle måltider og du kan krydre og smaksette dem etter ønske.
LES OGSÅ: Husk dette når du baker glutenfritt
Oppskriften gir ca. 8 kikertpannekaker:
- 4 dl kikertmel (eller mal tørre kikerter)
- 4 dl vann
- litt olje
Putt gjerne oppi litt gurkemeie i røren. Da blir pannekakene fine og gule, også får du med deg gurkemeiens fantastiske effekt på kroppen i samme slengen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger