LES OGSÅ: Lag din egen solo også
Med sukrinmelis
Sunnere marsipan enn dette får du antageligvis ikke. Hele oppskriften fra Funksjonellmat.no gir 347 kcal fordelt på 12 marsipankuler:90 gram mandelmel, 60 g sukrinmelis, 2 eggehviter, og 1-3 dråper mandelessens hvis du vil.
Til toppingen bruker du 20 gram mørk sjokolade. (Den mørke har mange fordeler!)
Bland SukrinMelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens. Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller SukrinMelis ettersom hvor søtt du liker å ha det. La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i 12 like biter og trill kuler.
Del sjokoladen i biter og putt den i en plastpose, la smelte i varmt vann. Klipp av tuppen, og sprøyt over marsipankulene. Voila!
LES OGSÅ: Alt du trenger i påskesekken
Matportalens marsipan
En produktsjekk Mattilsynet har gjort viser at mandelinnholdet i marsipanproduktene varierer mellom 29 og 55 prosent. Sjekk merkingen på emballasjen om du er opptatt av innhold. Sammenlign produktene, og putt marsipanen med mest mandler i påskesekken om du er ute etter kvalitet.Vil du styre mengden mandler i marsipanen selv, kan du forsøke å lage Matportalens Matportalens marsipan hjemme, av malte, skåldete mandler, melis og eggehviter.
Dette skal holde til 1 kg marsipanmasse: 0,5 kg skåldete, malte mandler, 0,5 kg melis, 1-2 eggehviter og noen sitrondråper. Bland sammen melis og mandler og tilsett eggehviter (ikke alle på en gang) og sitrondråper. Elt massen godt.