Marsipan

Lag sunnere påskemarsipan

Vi liker at noe så godt kan gjøres litt mindre søtt. For da kan vi jo spise mer av det gode.

Les bakpå innholdsfortegnelsen når du handler påskemarsipan. Kanskje kan du lage en sunnere variant hjemme på kjøkkenbenken?
Les bakpå innholdsfortegnelsen når du handler påskemarsipan. Kanskje kan du lage en sunnere variant hjemme på kjøkkenbenken? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Påskelam, egg i alle former og varianter - og marsipan. Noen ting må vi bare ha i påsken. Men det er forskjell på marsipan, både på hvor god den er, og hvor søt den er. Lager du marsipanen selv, kan du selv velge hvor grov, fin eller søt den blir. Hvem vil ikke ha snacks som både er godt og sunt?

LES OGSÅ: Lag din egen solo også

Med sukrinmelis

Sunnere marsipan enn dette får du antageligvis ikke. Hele oppskriften fra Funksjonellmat.no gir 347 kcal fordelt på 12 marsipankuler:

90 gram mandelmel, 60 g sukrinmelis, 2 eggehviter, og 1-3 dråper mandelessens hvis du vil.
Til toppingen bruker du 20 gram mørk sjokolade. (Den mørke har mange fordeler!)

Bland SukrinMelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens. Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller SukrinMelis ettersom hvor søtt du liker å ha det. La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i 12 like biter og trill kuler.

Del sjokoladen i biter og putt den i en plastpose, la smelte i varmt vann. Klipp av tuppen, og sprøyt over marsipankulene. Voila!

LES OGSÅ: Alt du trenger i påskesekken

Matportalens marsipan

En produktsjekk Mattilsynet har gjort viser at mandelinnholdet i marsipanproduktene varierer mellom 29 og 55 prosent. Sjekk merkingen på emballasjen om du er opptatt av innhold. Sammenlign produktene, og putt marsipanen med mest mandler i påskesekken om du er ute etter kvalitet.

Vil du styre mengden mandler i marsipanen selv, kan du forsøke å lage Matportalens Matportalens marsipan hjemme, av malte, skåldete mandler, melis og eggehviter.

Dette skal holde til 1 kg marsipanmasse: 0,5 kg skåldete, malte mandler, 0,5 kg melis, 1-2 eggehviter og noen sitrondråper. Bland sammen melis og mandler og tilsett eggehviter (ikke alle på en gang) og sitrondråper. Elt massen godt.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer