Vagina

Lager vaginaen din lyder?

Det er helt normalt og ikke et tegn på at noe er galt med deg.

FLAUT: Noen kvinner synes det er flaut at det kommer vaginale lyder når de har sex, mens andre bare ler av det.  Foto: Fotolia
FLAUT: Noen kvinner synes det er flaut at det kommer vaginale lyder når de har sex, mens andre bare ler av det. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Opplever du at vaginaen din lager lyder når du har sex?

Det er ikke farlig og ganske vanlig, men likevel et tabubelagt tema.

Grunnen til at vaginaen lager lyd under sex er ganske enkel: Hvis du presser inn luft, så må luften komme ut igjen.

– Det er vanlig at det kommer lyder når penis presser luft ut av vagina (...) Det er synd at slike lyder aldri er med når folk har sex på TV-serier og filmer, for det er mange som får helt feil inntrykk og lurer på om alle lydene, luktene og griseriet som følger med ekte sex er normalt, har Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste sexekspert, tidligere forklart.

LES OGSÅ: Fem sexmyter som ikke stemmer

– Forstår menn hvorfor vagina lager lyd?

Mange kvinner synes det er flaut at kroppen lager rare lyder foran sin kjære.

– Skjønner egentlig menn at disse ubehagelige lydene som oppstår under samleie fra skjeden, skyldes på grunn av det trykket/vakuumet med luft som kommer inn ved penetrering - og at det ikke er en promp, spurte «Silje» i forbindelse med et nettmøte om sex, samliv og kjærlighet på KK.no.

– En del menn er ikke helt inneforstått med det, men en ekte gentleman later selvfølgelig som om det aldri har skjedd, svarte Kjøs.

LES OGSÅ: Dette bør du fortelle gynekologen din

Dette kan du gjøre for å unngå «vaginal vind»

HELT NORMALT: Grunnen til at vaginaen din lager lyd under samleie er helt enkelt fordi luft blir presset inn i deg. Det er ikke farlig, men kan for noen oppleves som litt flaut.  Foto: Fotolia
HELT NORMALT: Grunnen til at vaginaen din lager lyd under samleie er helt enkelt fordi luft blir presset inn i deg. Det er ikke farlig, men kan for noen oppleves som litt flaut. Foto: Fotolia Vis mer

Vaginaen din kan faktisk lage lyder under noen treningsaktiviteter også, som for eksempel Pilates, forklarer doktor Petra Boynton på Telegraph.co.uk

Boynton er avisens sex- og samlivsekspert, og hun anbefaler å unngå dyp og rask penetrering hvis du ønsker å redusere din «vaginale vind».

– Hvis partneren din misliker at vaginaen din lager lyder eller tror det betyr at noe er galt med deg, så sier det mer om deres uvitenhet enn hva det gjør om deg, skriver hun.

Vaginalyder har nemlig ingenting med dårlig hygiene, utroskap, kjønnssykdommer eller et resultat av at du har hatt mange seksuelle partnere, ifølge Boynton. Det er helt normalt og ikke et tegn på at noe er galt med deg.

LES OGSÅ: Treningen som redder sexlivet ditt

Gjør knipeøvelser daglig

At vagina lager lyd kan også skyldes at du har fått problemer med bekkenbunnen etter fødsel.

Treningsekspert Helle Bornstein i Smart Trening anbefaler på det sterkeste å sette av 10 minutter hver dag for å trene bekkenbunnen etter en fødsel.

– Bekkenbunnen er viktigst. Jeg vil anbefale å begynne å trene bekkenbunnen hver dag så fort du er i form til det. Du kan begynne allerede samme dag som du fødte om fødselen gikk uproblematisk, har Bornstein uttalt til KK.no.

I tillegg til å kunne gi et bedre sexliv, er også det å trene bekkenbunnsmuskulaturen viktig for å unngå ufrivillig urin- og luftlekkasje.

– Det er bunnen i kroppen vår som støtter opp blæren og endetarmen vår, så dersom du er slapp «der nede» vil du ha mindre støtte rundt disse organene. En slapp bekkenbunn kan da føre til at du lett tisser på deg eller ikke klarer å holde på luft, har Bornstein forklart.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer