Lasagne

Lasagne med kjøttsaus og squashplater

Her er en god oppskrift for deg som ønsker å tilføre nye smaker til kosten!

LASAGNE MED KJØTTSAUS OG SQUASHPLATER: En lasagne er en perfekt rett om du vil trylle litt ekstra grønnsaker inn i menyen. Foto: All Over Press Denmark
LASAGNE MED KJØTTSAUS OG SQUASHPLATER: En lasagne er en perfekt rett om du vil trylle litt ekstra grønnsaker inn i menyen. Foto: All Over Press Denmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 70 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Kjøttsaus

  • 3 hvitløkfedd
  • olivenolje til steking
  • 800 g karbonadedeig
  • 2 bokser, hakkede, flådde tomater (800 g totalt)
  • 1 bunt fersk basilikum
  • salt og nykvernet pepper

Lasagneplater

  • 3 mellomstore squash
  • 2 ss salt
  • litt olivenolje til steking (og til å smøre formen)

Ostesaus

  • 150 g ricotta
  • 150 g revet mozzarella
  • 50 g ferskrevet parmesan
  • 1 stort egg

Tilbehør

  • eventuelt ferskrevet parmesan
  • ferske basilikumblader til pynt

Slik gjør du: 

  1. Kjøttsaus: Skrell og finhakk hvitløkfeddene. Stek hvitløken i litt olje i en kjele i ca. 1 minutt, uten at den blir brun. Tilsett karbonadedeig, og stek det i 5–6 minutter til alt kjøttet er blitt brunet. Hell tomatene fra boksen i kjelen. Plukk og hakk basilikumbladene (spar litt til pynt), bland dem i kjelen og la kjøttsausen småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Lasagneplater: Skyll squashene, skjær av endene og skjær squashen i veldig tynne skiver på langs, gjerne med et mandolinjern.
  3. Dryss salt over squashskivene, og la dem trekke i 10 minutter slik at noe av fuktigheten fra squashen trekkes ut. Skyll av saltet og tørk skivene. Stek squashskivene i litt olje i en grillpanne i 1–2 minutter på hver side (eller i en vanlig stekepanne).
  4. Ostesaus: Rør ricotta, revet mozzarella, parmesan og egget godt sammen i en bolle. Sett ovnen på 225 grader. Fordel et lag squashskiver i bunnen av en smurt ildfast form. Dekk med kjøttsaus, og fordel ostesaus over. Gjenta inntil du har brukt alt fyllet. Sørg for at du avslutter med ostesaus på toppen. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter. Fjern folien og stek lasagnen videre i 15 minutter inntil det øverste laget er gyllent. Dryss eventuelt over ferskrevet parmesan, og pynt med basilikum.

 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer