New York

Lave kvinner lever lengst

Ikke vær lei for at du ikke er høy og langbent. Lave kvinner lever nemlig lengst.

Skuespiller Scarlett Johansson er 162 centimeter på strømpelesten, og slår sin kvinnelige motspiller Natalie Portman med knappe to centimeter. Her sammen kjekkasen Eric Bana som spiller sammen med dem i filmen The Other Boleyn Girl. Foto: All Over Press
Skuespiller Scarlett Johansson er 162 centimeter på strømpelesten, og slår sin kvinnelige motspiller Natalie Portman med knappe to centimeter. Her sammen kjekkasen Eric Bana som spiller sammen med dem i filmen The Other Boleyn Girl. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom kvinnene i din familie har tradisjon for å bli gamle, da er du sannsynligvis lavere enn gjennomsnittskvinnen, viser forskning.

 • Slik lever du til du er 100 år

 • Den som ler sist, ler best

  For kort tid siden ble det sluppet et forskningsresultat som hevdet at langbente kvinner var mest sexy, men dersom du verken er høy eller har lange ben, fortvil ikke. Kortvokste kvinner lever nemlig lengst, skriver Politiken.

  Forskere ved Albert Einstein College of Medicine ved Yeshiva University i New York arbeider i disse dager med et større prosjekt om genetiske årsker til at noen mennesker lever lenger enn andre.

  Hormonet forskerne har fokusert på (IGF-1), er regulert av et menneskelig veksthormon. IGF-1 påvirker stort sett enhver celle i kroppen, blant annet gir det signal til cellene om at de skal dele seg.

  Dyreforskning har tidligere vist at genmutasjoner som involverer IGF-1-hormonet har to effekter: svekket vekst kombinert med et langt liv. Forskerne har nå undersøkt om det samme gjelder for mennesker.

  Lavt slektstre

  Forskerne har analysert IGF-1 relaterte genetiske variasjoner blant 384 100-år gamle jøder og deres døtre. Kvinnnene er fra Østeuropa og ligner hverandre mye genetisk.

  Forskernes kontrollgruppe bestod av kvinnner som ikke hadde familiære tradisjoner for å bli spesielt gamle.

  Og resultatene taler for seg. Det viste seg nemlig at døtrene til de 100-årige kvinnene var 2,5 centimeter lavere enn de som ikke hadde spesielt gamle forfedre.

  Rapporten er å lese i denne ukens utgave av tidsskriftet The Proceedings of the National Academy of Sciences.

  LES OGSÅ:
 • Digg deg selv
 • Slik holder du deg ung
 • 7 sorter for evig ungdom
 • Lev lenger med sunne råd
 • Spis deg skjønn, smart og sunn
 • Skuespiller Natalie Portman er bare 160 cm på strømpelesten og måtte se opp på prins Charles da de møttes på premierefesten. Foto: All Over Press
  Skuespiller Natalie Portman er bare 160 cm på strømpelesten og måtte se opp på prins Charles da de møttes på premierefesten. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer