Ernæringseksperter har vært kritiske til disse diettene. De inneholder ofte lite frukt og grønnsaker, som har næringsstoffer som er viktige i forebygging av kreft og andre sykdommer.
Nå ser det ut til å være flere grunner til å være på vakt ved langvarig bruk av lavkarbo-dietter.
Forskere ved Rowett Research Institute i Storbritannia har studert personer som går på slike dietter, og har funnet ut at diettene reduserer enkelte typer magebakterier til en fjerdedel.
Dette kan ha stor betydning for helsen.
Bakteriene lager et stoff som heter butyrate. Stoffet er nødvendig for å holde magen frisk, og i tillegg beskytter det mot tykktarmkreft.
- Det er blitt gjort en hel del forskning som viser at butyrate hindrer at kreftceller sprer seg. Vår studie viser at produksjonen av butyrate avhenger av mengden karbohydrater folk får i seg, sier professor Harry Flint, leder av studien.
Ifølge ham er det viktig at folk som går på langvarige lavkarbodietter, for helsas skyld, sørger for å få i seg nok av de riktige karbohydratene.
- Det betyr at de må spise masse frukt og grønnsaker, sier Flint i en pressemelding.
Frukt og grønt gir deg såkalt langsomme karbohydrater, som gir kroppen energi som varer lenge.
LES OGSÅ: