Frisyrer

Lavmål på hårfronten

Blogg:Jeg har valgt ut mine absolutt verste frisyrer noensinne. Nå vil jeg se bilder av dine bad hairdays også.

2006 Langt hår, svart farge – om 10 år ser jeg ikke bort fra at jeg ler meg i hjel av dette bildet også.
2006 Langt hår, svart farge – om 10 år ser jeg ikke bort fra at jeg ler meg i hjel av dette bildet også. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jeg har bladd litt bakover i fotoalbumet til mamma, og plukket ut noen av mine absolutte lavmål på hårfronten (som viste seg å ha forbausende stor sammenheng med lavmål på kles- og brillefronten). Her er mine absolutte bad hairdays:Da jeg tok min første permanent i 1987, var det altså lite som tydet på at jeg 20 år senere skulle sitte i KK-redaksjonen og plukke trendfrisyrer, festfrisyrer, vurdere farger, klipp og hårprodukter. Med bleket lugg, rotpermanent og hennafarge virket det som trendbarometeret var fullstendig ute av kurs, og ikke var mulig å få på rett kjøl igjen. Men som så mange andre barn av 80-tallet kom jeg meg utrolig nok helskinnet ut på den andre siden – mot alle odds med håret i behold.

I dag tror jeg jeg har fått litt mer fasong på tingene. Riktignok er jeg ikke helt sikker på hva som er min opprinnelige hårfarge, og jeg opplever jevnlig hårkriser og perioder med frisørskrekk. Men der er jeg i selskap med veldig mange andre. Det å være opptatt av håret tror jeg ligger nedfelt i de kvinnelige genene våre, på lik linje med trangen til å shoppe sko.

Nå har du sett mine verste frisyrer noensinne. Hva er dine?
Send inn bilde av dine hårkatastrofer og vinn deilige hårpakker.Lykke til.

Ingeborg Heldal
journalist i KK med ansvar for
mote, skjønnhet og velvære
ingeborg.heldal@kk.no

PS! Premien til vinneren av tidenes verste frisyrebilde er eksklusive hårprodukter fra Cutrin Oyster verdt 1050 kroner. Vi deler også ut 12 trøstepremier med sjampo og balsam, verdi 250 kroner, så dårlige frisyrer kan vise seg å bli lønnsomme.

 • Si din mening og les andre kommentarer om artikkelen i KK forum • 1985Fram til dette var det lite å berette. Men i 1985 kastet jeg meg på trenden med piggsveis. Som bildet viser er jeg svært fornøyd med den nye sveisen, noe som viser en total mangel på dømmekraft, eller muligens en velsignet naiv optimisme.
  1985Fram til dette var det lite å berette. Men i 1985 kastet jeg meg på trenden med piggsveis. Som bildet viser er jeg svært fornøyd med den nye sveisen, noe som viser en total mangel på dømmekraft, eller muligens en velsignet naiv optimisme. Vis mer
  1986Her har jeg åpenbart begynt å få sansen for volum. Sveisen passer vel strengt tatt best på en middelaldrende, kristenkonservativ, amerikansk dame, og ikke en fjortis fra Brøttum. Men gudskjelov (?) tar brillene det meste av oppmerksomheten.
  1986Her har jeg åpenbart begynt å få sansen for volum. Sveisen passer vel strengt tatt best på en middelaldrende, kristenkonservativ, amerikansk dame, og ikke en fjortis fra Brøttum. Men gudskjelov (?) tar brillene det meste av oppmerksomheten. Vis mer
  19877. klassebildet er nok et stolt øyeblikk. Høyere på toppen enn dette blir nok ikke håret mitt igjen noen gang. Jeg har gjort meg stor flid med både hår og makeup på dette bildet, og pappa, skjønne mannen, insisterer den dag i dag på at jeg er nydelig.
  19877. klassebildet er nok et stolt øyeblikk. Høyere på toppen enn dette blir nok ikke håret mitt igjen noen gang. Jeg har gjort meg stor flid med både hår og makeup på dette bildet, og pappa, skjønne mannen, insisterer den dag i dag på at jeg er nydelig. Vis mer
  1988Jeg nektet å ha bunad på konfirmasjonen, og valgte i stedet en kledelig kombinasjon av matrosdress og Diana-bluse. Kombinert med en avart av ”Forelska 87”-sveisen (som nådde mine grisgrendte strøk først i 88) og syrebleket lugg, er dette muligens det absolutte lavmål for mitt vedkommende.
  1988Jeg nektet å ha bunad på konfirmasjonen, og valgte i stedet en kledelig kombinasjon av matrosdress og Diana-bluse. Kombinert med en avart av ”Forelska 87”-sveisen (som nådde mine grisgrendte strøk først i 88) og syrebleket lugg, er dette muligens det absolutte lavmål for mitt vedkommende. Vis mer
  1989Her føler jeg meg veldig voksen, og har eksprimentert med en slags fattigmanns-svinerygg-oppsats. Hvorfor er det ingen som har stoppet meg? Hvorfor?? I kombinasjon med den overdimensjonerte blondekragen og julesløyfa, er dette en stil som ikke kan beskrives som noe annet enn krise!
  1989Her føler jeg meg veldig voksen, og har eksprimentert med en slags fattigmanns-svinerygg-oppsats. Hvorfor er det ingen som har stoppet meg? Hvorfor?? I kombinasjon med den overdimensjonerte blondekragen og julesløyfa, er dette en stil som ikke kan beskrives som noe annet enn krise! Vis mer
  1990 Håret mitt tok permanent ekstremt godt, og jeg så den gang ingen grunn til å ikke beholde de ”flotte” krøllene. Jeg er fortsatt bitter for at ingen frisører hadde vett til å beskytte meg mot meg selv. Tre ord hadde vært nok, t-r-e o-r-d: IKKE TA PERMANENT.
  1990 Håret mitt tok permanent ekstremt godt, og jeg så den gang ingen grunn til å ikke beholde de ”flotte” krøllene. Jeg er fortsatt bitter for at ingen frisører hadde vett til å beskytte meg mot meg selv. Tre ord hadde vært nok, t-r-e o-r-d: IKKE TA PERMANENT. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer