Grilling

Legg grønnsakene i vann før grilling

Gjør at maten blir mer smakfull og klar enda tidligere.

LEGG I VANN FØR GRILLING: Legger du grønnsakene i kaldt vann en halvtime før du slenger de på grillen, slipper du at de blir slappe og vasne.  Foto: praisaeng - Fotolia
LEGG I VANN FØR GRILLING: Legger du grønnsakene i kaldt vann en halvtime før du slenger de på grillen, slipper du at de blir slappe og vasne. Foto: praisaeng - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sunt og raskt, ja, grillede grønnsaker er perfekt sommermat. Når du griller grønnsaker gir det dessuten en ekstra god og saftig smak.

Og vil du imponere litt ekstra, har vi et triks du bør prøve før du fyrer opp grillen.

LES OGSÅ: Slik gjør du grillmaten sunnere

Legg i kaldt vann

Legg hele grønnsaker i kaldt vann i en halvtime før de skal på grillen.

SPAR TID: Du kan også skylle grønnsakene i iskaldt vann. Det har ikke like bra effekt som "vannbad"-trikset, men kan fungere.  Foto: Photographee.eu - Fotolia
SPAR TID: Du kan også skylle grønnsakene i iskaldt vann. Det har ikke like bra effekt som "vannbad"-trikset, men kan fungere. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer

Ifølge Frukt.no skal det gjøre at grønnsakene blir ekstra saftige og sprø.
Etter en halvtime i kaldt vann, tørker du grønnsakene godt med kjøkkenpapir før du legger dem på grillen. Grønnsakene kan legges på direkte varme, bare sørg for at grillen er klar før du legger råvarene på.

En gassgrill er varm etter rundt fem minutter, mens en kullgrill trenger en liten halvtime før den er klar (grillkullet skal være dekket av hvit aske).

LES OGSÅ: Den ultimate sommersalaten

Spar tid, kok først

Å grille grønnsaker tar i utgangspunktet ikke veldig lang tid. Ønsker du likevel å korte ned grilltiden litt, finnes det et triks.

Legg grønnsakene i kokende vann i et halvt minutt før du legger dem på grillen. Da trenger ikke grønnsakene mer enn noen minutter før de er serveringsklare.

De fleste grønnsaker kan grilles, og om du legger dem på hele, eller deler dem opp og legger i folie, er en smakssak. Jo mindre biter, desto kortere tid tar det.

LES OGSÅ: Slik blir hamburgeren supersunn
 

Det perfekte grillspydet

Skal du lage grillspyd med grønnsaker, er det lurt å skjære grønnsakene i like store biter. På den måten unngår du at noen av grønnsakene blir grillet i stykker.

Selv om spydene ser mer spennende ut om du blander kjøtt og grønnsaker, er det enkleste å lage egne spyd med grønnsaker og egne med kjøtt eller fisk.

PERFEKTE SPYD: Husk å dele grønnsakene opp i like store biter.  Foto: silberkorn73 - Fotolia
PERFEKTE SPYD: Husk å dele grønnsakene opp i like store biter. Foto: silberkorn73 - Fotolia Vis mer

Det gjør det også enklere om du får gjester som kun ønsker vegetar.
LES OGSÅ: Derfor bør du grille på lav temperatur

Slik griller du grønnsakene

Mais er en klassiker på grillen, det samme er poteter, løk, paprika og sopp. Mais kan legges rett på bør ligge i 25-30 minutter.

Poteter kan kokes først i 10 minutter, pensles med olje og legges noen minutter på grillen. Du kan også pakke hele poteter i folie og bake dem på indirekte varme i en time.

Har du prøvd å grille hele løk? Rens løken, lag et kutt i den og pakk den i folie med smør og krydder. Små tomater kan legges rett på grillen, men bør ikke stekes på altfor sterk varme. Paprika derimot, smaker ekstra godt når de blir litt svare og svidd.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer