VAKRE IBIZA: Ibiza er perfekt, både for barnefamilier og venninnegjenger.  Foto: Lukasz Janyst - Fotolia
VAKRE IBIZA: Ibiza er perfekt, både for barnefamilier og venninnegjenger. Foto: Lukasz Janyst - Fotolia Vis mer

Ferie

Legg sommerferien hit i år!

Par? Singel? Barnefamile? Storfamilie? Vi viser deg hvor du bør reise, og hvorfor.

Publisert

KK.NO: Det er vinter, og vi drømmer om sol og varme. Men hvor i all verden skal vi legge turen til sommeren?

I ukens KK gir vi deg de beste forslagene, både for barnefamiler, single, eventyrlystne og de som bare vil ha fred og ro.

Kjæresteparet

Middelhavslandene har mange av de mest romantiske reisemålene, og en gammel favoritt som aldri går av moten er den greske vulkanøya Santorini.

Solnedgangen på Santorini - perfekt ferie for kjærestepar.  Foto: All Over Press
Solnedgangen på Santorini - perfekt ferie for kjærestepar. Foto: All Over Press Vis mer

Nord på øya ligger den pittoreske landsbyen Oia, som hver ettermiddag tar imot busslaster med besøkende som kommer for å se verdens fineste solnedgang. Men disse reiser jo igjen når solen har takket for seg, så du og kjæresten kan trygt bli værende, på et av de mange griselekre hotellene.

Reis med: Ving, Apollo, Amisol

Kult alternativ: Korsika

De eventyrlystne

Har du ikke vært på Island, er det på tide. Sagaøya er smekkfull av unike opplevelser der du får en helt spesiell nærhet til naturen.

Det er ikke bare hestene som lokker på Island. Sagaøya er perfekt feriemål for den eventyrlystne. Foto: All Over Press
Det er ikke bare hestene som lokker på Island. Sagaøya er perfekt feriemål for den eventyrlystne. Foto: All Over Press Vis mer

En ting er selvsagt å bade i varme kilder, men du kan også bedrive breklatring eller fjellklatring, rafte, være med på havfiske, fly helikopter, ri, besøke geysirer, utforske grotter, og ikke minst spise fermentert hai og skylle den ned med Brennivin. En perfekt dag på Island avsluttes selvsagt med å gå ut på byen i Reykjavik.

Reis med: Icelandair, SAS, Norwegian

Kult alternativ: Romsdalen, Færøyene

Venninnegjengen

Jentegjeng på tur som vil ut og feste? Få steder slår Ibiza, med sine digre hoteller som forvandles til fantastiske klubbscener om kvelden, supereksklusive «beach clubs» og diskoteker, verdensberømte DJ-er, deilige restauranter og fine strender.

Jentetur? Legg ferien til Ibiza. Foto: All Over Press/Erik Valebrokk
Jentetur? Legg ferien til Ibiza. Foto: All Over Press/Erik Valebrokk Vis mer

Her råder også en mer enn gjennomsnittlig god og laidback stemning, og alt ligger til rette for en ferieflørt, for den som liker sånt.

Reis med: Norwegian

Kult alternativ: Cannes

Alenetur

Noen ganger er det uslåelig å reise på ferie helt på egen hånd. Du står opp når du selv vil, du legger deg når du selv vil, du spiser hvor du vil, du bader der du vil … i det hele tatt – bliss! Men noen steder egner seg definitivt bedre enn andre, og storbyer er gjerne tingen.

Barcelona er velsignet med en egen bystrand - og byen er et vennlig sted hvor det er lett for den som reiser alene å føle seg velkommen.
Barcelona er velsignet med en egen bystrand - og byen er et vennlig sted hvor det er lett for den som reiser alene å føle seg velkommen. Vis mer

Vårt åpenbare førstevalg er Barcelona som er stor og fin å være alene i, men som også er en by der det er lett å få nye venner. Shoppingmulighetene er av en annen verden, og byen har den stranda!

Reis med: SAS, Norwegian, Ryanair

Kult alternativ: Valencia

Barnefamiliene

Badelykke for småbarnsfamiler i Alcudia-bukta på Mallorca.
Badelykke for småbarnsfamiler i Alcudia-bukta på Mallorca. Vis mer

Mallorca og Tyrkia er to tidløse favoritter for barnefamiliene. Her er veldig gode hoteller som passer perfekt for dere som skal på tur med barn i alle aldre, og som også passer for deg som reiser som eneforelder og har ansvar for flere små. På Mallorca er det spesielt Alcudia som passer godt for barna, med sin nærmest endeløse, langgrunne strand, mens i Tyrkia er Alanya og Side veldig bra steder å reise.

Reis med: Star Tour, Ving, Apollo, Solia, Detur, Nazar

Kult alternativ: Menorca

Storfamilien

Middelhavscruise er tingen for dere som vil reise flere generasjoner sammen. De store rederiene øker antall seilaser for hvert år, og charterselskapene har også meldt seg på festen.

Cruise er perfekt dersom flere geneasjoner reiser på ferie sammen.  Foto: Star Tour
Cruise er perfekt dersom flere geneasjoner reiser på ferie sammen. Foto: Star Tour Vis mer

Om bord er alt samlet på et sted – massevis av restauranter, bassenger og aktivitetsmuligheter, og dere kaster anker i mange spennende havner. Bruk litt tid på å orientere dere, både når det gjelder skip og rute, og sørg for at dere finner en seilas som passer alle.

Reis med: Royal Caribbean, Silversea, Norwegian Cruise Lines

Kult alternativ: Lei et feriehus som er stort nok til deres behov, der dere har lyst til å være.

Saken leser du i KK 03, i salg fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer