Bakterier

Legg vekk sengeteppet på hotellrommet

Det er nemlig et yndet tilholdssted for midd og verre ting.

LEGG BORT SENGETEPPET: Hundrevis av mennesker har bodd på hotellrommet før deg. Og selv om det meste blir vasket godt, blir som regel ikke sengeteppet det.  Foto: Fotolia
LEGG BORT SENGETEPPET: Hundrevis av mennesker har bodd på hotellrommet før deg. Og selv om det meste blir vasket godt, blir som regel ikke sengeteppet det. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hva er planene dine for sommerferien i år?

Rundt om i landet er det nok mange som teller ned dagene til de skal ut i ferie - hvis du ikke er blant dem som allerede ligger med føttene i sanden.

Skal ut og reise, er det imidlertid noen ting å tenke på - i tillegg til å huske solkremen.

Som du kanskje vet, blir du daglig utsatt for mange bakterier, og feriereisen er ikke noe unntak - spesielt hvis du skal bo på hotell, skriver Health.com.

LES OGSÅ: Sommertabben som kan gi deg sopp

Verstingen på hotellrommet

Enten du skal til sydlige strøk i ferien, eller du har planlagt å holde deg her i Norden, er det noe litt ekstra stas med å bo på hotell.

Eller er det egentlig det?

Uten at det skal ødelegge ferien din, er det jo faktisk slik at du bor på et rom som er blitt brukt av hundrevis, kanskje til og med tusenvis, av mennesker før deg. Det inkluderer bruk av både toalett, dusj og seng.

Heldigvis er det slik at dette blir nøye rengjort før du kommer - bortsett fra kanskje én ting.

Sengeteppet. Uansett hvor du måtte dra i verden er det stor sannsynlighet for at dette blir lagt på igjen uten at det blir vasket fra besøk til besøk. Dette er en av grunnene til at nettopp sengeteppet et yndet tilholdssted for husstøvmidd og langt verre ting.

Avføringen til midden kan som kjent gi allergiske reaksjoner hos enkelte personer. I tillegg har studier vist at det kan forverre plager som eksem.

Blir det litt kjølig en kveld, er det derfor bedre å be om en ekstra dyne, enn å finne frem sengeteppet.

LES OGSÅ: Slik slipper du «feriemage»

BAKTERIEBOMBE: I tillegg til sengeteppet, har studier vist at fjernkontrollen og bryteren på nattlampen er stedene hvor det er flest bakterier. Foto: Thinkstock.com
BAKTERIEBOMBE: I tillegg til sengeteppet, har studier vist at fjernkontrollen og bryteren på nattlampen er stedene hvor det er flest bakterier. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Se opp for fjernkontrollen og nattlampen

Sengeteppet er imidlertid ikke den eneste bakteriebomben på hotellerommet.

Hvis du vil unngå de største bakteriefellene på feriereisen i sommer, kan det være du bør la både TV-en og lysene på hotellrommet stå urørt.

Som KK.no har skrevet om tidligere, viser det seg nemlig at dette er blant de største bakteriekildene på rommene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Forskere ved University of Houston tok bakterieprøver fra ulike ting inne på hotellrom i tre forskjellige regioner i USA og hadde forventet å finne store mengder bakterier på toalett og vask, men ble svært overrasket over de andre stedene hvor det florerte av bakterier.

Ikke nok med at telefonen kan inneholde mye bakterier, men forskerne fant også uventet mye bakterier på blant annet bryteren til nattbordslampen og fjernkontrollen.

– Hotellrom trenger ikke nødvendigvis å være sterile, men det er helt klart rom for forbedringer på dette området, forteller forskeren, Jay Neal, mikrobiolog ved University of Houston.

Bakteriene som ble funnet inne på rommene vil ikke nødvendigvis gjøre deg syk, men vil absolutt øke risikoen for det.

LES OGSÅ: Appene du trenger på feriereisen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer