<strong>VONDT:</strong> Det er ikke bare hodet som sliter dagen derpå. Også huden trenger litt ekstra pleie og masse fuktighet.  Foto: Thinkstock
VONDT: Det er ikke bare hodet som sliter dagen derpå. Også huden trenger litt ekstra pleie og masse fuktighet. Foto: Thinkstock Vis mer

Dagen Derpå

Lei av å se ufresh ut dagen derpå?

Her er triksene du trenger for å se både frisk og rask ut etter en skikkelig fest.

Publisert
Sist oppdatert
Av og til blir festen litt for bra. Kanskje er du en av dem som bare må bli igjen helt til slutt, eller kanskje klarer du ikke å stoppe drikkingen i tide.

Uansett hvorfor og hvordan du havnet der, er det aldri en fornøyelse å se seg i speilet dagen etter en god fest.

Ofte er øynene røde og litt blodskutte, håret bustete og fett, huden rødmusset og øynene hovne. I tillegg er det mange som opplever kviseutbrudd etter en utskeielse, og da er det jammen godt det finnes triks for å fikse alt dette.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Nødhjelp for gusten hudPrøv å starte allerede på kvelden

Selv om du har en skikkelig god fest, er det absolutt best om du tar deg tid til å fjerne sminken før du legger deg.

Nå er det ikke sikkert du føler for å gå gjennom hele kveldsrutinen med rens, serum og fuktighetskrem, men det er ikke nødvendig heller. Det går faktisk fint å jukse litt innimellom. De flestes hud tåler det.

Renseservietter er ofte fulle av alkohol og bør ikke brukes hver dag, da de fort kan tørke ut huden din. Likevel er de geniale å ha i nattbordsskuffen nettopp når er stuptrøtt, har hatt en veldig lang dag eller en litt for god fest.

LES OGSÅ: Ble det sent i går?

Livredding for huden

Men la oss bare være ærlige om at det ikke er helt sikkert all sminken ble fjernet etter nattas festligheter. Dersom du ikke fjernet partysminken din, bør det være det aller første du gjør.

Rens huden to ganger – den første gangen fjerner alle sminkerester og annet overflatesmuss, mens den andre gangen faktisk renser huden din.

Spray gjerne en fuktighetsgivende spray over hele ansiktet før du smører deg godt med fuktighetskrem og la den trekke litt inn i huden før du sminker deg.

Trøtte, hovne øyne?

Hvis området rundt øynene dine er hovent, trenger du kulde og lett press. Det aller beste er om du har en øyemaske (gjerne en i plast med gelé inni) liggende i kjøleskapet som du kan legge over øynene i noen minutter. Ellers kan du væte noen bomullsdotter og hive dem i fryseren i et par minutter. Pass på så de ikke fryser, men bare er kalde. Legg dem så over lukkede øyne og press veldig forsiktig.

Påfør en øyegelé eller øyekrem over området rundt øynene. Hvis du ikke har kjempelyst til å få fart på rynkedannelsen rundt øynene (og hvem har vel det?), så bør du unngå å dra i huden.

Et godt tips er også å oppbevare øyegeleen din i kjøleskapet, så kvitter du deg med hovne øyne i en fei hver eneste morgen.

LES OGSÅ: Smarte sminketriks når du er syk

Ta heller litt krem eller gelé på en finger og legg små prikker rundt hele øyet. Press deretter produktet lett inn i huden med en finger. Bruk gjerne litt tid på dette, siden det lette trykket setter i gang lymfedrenasjen, som også får ned hovenheten.

LES OGSÅ: Skal du også slutte å røyke i dag?

Kyssbare lepper

Var ikke drageånde ditt eneste munnrelaterte problem når du våknet i dag? Hvis leppene dine er veldig tørre og flakete, kan du starte med en lett eksfoliering. Du kan blande litt sukker og olivenolje til en tjukk masse og gni den godt over leppene før du skyller av. Bruk en finger eller en myk tannbørste (ikke den du pusser tennene med) til å få av flakene.

Dersom de bare er litt tørre, kan du ta litt vaselin eller en god, fet leppepomade på leppene og eksfoliere med en Q-tip. Rull bomullspinnen over leppene til eventuelle flak er borte.

Påfør en god leppepomade og la den sitte på mens du sminker resten av ansiktet – kanskje fant du en ny favoritt i vår store leppepomadetest?

Smink deg lite, men effektivt

Når det gjelder sminke, gjelder «less is more»-prinsippet i høyeste grad når du er sliten og dehydrert etter en fuktig aften. Bruk heller det meste av tiden din på å få fukt tilbake i huden.

Hvis huden din ikke er flekkete og rød, kan du hoppe over foundation og bare bruke en concealer akkurat der du trenger det. Dersom du trenger litt mer hjelp med å jevne ut en ujevn hudtone, kan du gjerne gå for en lett og lysreflekterende variant for å gi huden din litt glød.

Har du dehydrert hud, ser det bare verre ut jo mer produkt du pakker på, så vær lett på labben og bruk bare akkurat så mye du trenger.

Legg en concealer på områder med urenheter eller pigmentflekker. Har du mørke ringer under øynene, pass på at du tar concealer bare der huden er mørk.

<strong>GENIALT:</strong> Kremrouge gir farge til gusten hud og ekstra glød i og med at den er kremete. Perfekt dagen derpå-sminke. Foto: Astrid Waller
GENIALT: Kremrouge gir farge til gusten hud og ekstra glød i og med at den er kremete. Perfekt dagen derpå-sminke. Foto: Astrid Waller Vis mer
<strong>VÅKENT BLIKK:</strong> Hudfarget eller lys kajal på nedre våtkant er et supert triks for å fjerne rødhet i øynene og se mer våken ut.  Foto: Thinkstock.com
VÅKENT BLIKK: Hudfarget eller lys kajal på nedre våtkant er et supert triks for å fjerne rødhet i øynene og se mer våken ut. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Gå for kremprodukter

For å få litt liv i kinnene, er det aller best å gå for en kremrouge – et genialt produkt som redder enhver sminkekrise. Siden de er kremprodukter vil de være med å gi huden din glød, så du ser hydrert og fresh ut. Kremprodukter ser dessuten mer naturlige ut på huden enn pudderprodukter – mer som om du har gått deg en frisk morgentur enn sminket deg.

(Saken fortsetter under bildet.)


Kremprodukter er også veldig fint og enkelt på øynene. Finn en kremskygge som er ganske nær din egen hudtone, gjerne med bitte litt fint skimmer i, og påfør veldig lite på øyelokket. Bruk en ren finger for å få resultatet penest mulig på kortest mulig tid.

Dette jevner ut huden og gir litt definisjon til øynene dine uten å være for mye. Det handler mer om å se våken ut enn å se veldig sminket ut, så hold deg unna for mørke farger og gå heller noe som trekker mer lys til øynene dine.

Bruk en vippetang til å få en bøy på vippene dine. Dette åpner blikket og gjør en stor forskjell når du får på deg mascara.

Når det gjelder mascara, bør du gå for en som ser mest mulig naturlig ut. Unngå klumper og vær nøye med å få den helt inntil vipperota. Ta gjerne litt på de nedre vippene også, så får definert øynene dine litt mer.Fjern rødhet i en fei

Et lite triks hvis du har mye rødhet i øynene eller bare vil se litt mer våken og utvhilt ut, er å bruke en lys kajal på den nedre våtkanten. Hvit kajal ser veldig unaturlig ut, så unngå det. Gå heller for en hudfarget variant. Prøv og se hvor mye friskere du ser ut med en gang!

Hvis fargen på leppene dine er veldig flekkete, kan du bruke en nøytral lipliner til å jevne den litt ut. Påfør den veldig forsiktig og dust over hele leppen.

Avslutt med en lipgloss med en naturlig farge eller en leppepomade. Det viktigste er at leppene dine får fukt og ser hydrerte ut. Har du et leppeprodukt som lukter ekstra friskt og godt, kan det også være med å løfte humøret ditt litt.

Så er det bare å smile og ønske det nye året velkommen med det tilsynelatende duggfriske og uthvilte fjeset ditt.

<strong>SMINKERESTER:</strong> Oooops! Pandaøyne er kke akkurat det beste man ser i speilet dagen etter en god fest.
SMINKERESTER: Oooops! Pandaøyne er kke akkurat det beste man ser i speilet dagen etter en god fest. Vis mer
<strong>RENSESERVIETTER:</strong> De er geniale å ha på nattbordet, så kan du fjerne sminken selv når du er supertrøtt eller har kommet hjem fra en litt for god fest. Foto: Getty Images/iStockphoto
RENSESERVIETTER: De er geniale å ha på nattbordet, så kan du fjerne sminken selv når du er supertrøtt eller har kommet hjem fra en litt for god fest. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer