Iskrem

Lei av at isen renner?

Dette istrikset må du prøve. Garantert å unngå søling.

SMELTER: Det er ikke til å unngå at isen smelter på varme sommerdager, og det kan fort bli ganske klissete. Foto: (c) Philipp Nemenz/cultura/Corbis/All Over Press
SMELTER: Det er ikke til å unngå at isen smelter på varme sommerdager, og det kan fort bli ganske klissete. Foto: (c) Philipp Nemenz/cultura/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sommer og solskinn og vi fråtser i saft-is, sorbet-is og krem-is som aldri før.

Jada, så er den kanskje full av sukker og kalorier som kan ødelegge for bikinikroppen, men glem nå det. For en deilig kald is er virkelig en av sommerens små hverdagsgleder. Og da snakker vi ikke om bare for de minste.

LES OGSÅ: Hvor sunn er yoghurtisen?

Unngå klissete fingre

Selv om vi elsker is, så finnes det noen små skår i gleden. Som for eksempel når isen smelter raskere enn du rekker å spise den, og du står igjen med et evig kliss på fingrene – eller kanskje enda verre, flekker på den nye sommerkjolen din.

For ikke å snakke om når du oppdager at isen til barna er tørket utover både klær og sofatrekk.

Da er det greit å ha noen ess i ermet, sånn som dette geniale istrikset fra Buzzfeed, der du er garantert å unngå søling.

KLISS: Isen har lett for å renne nedover hånden i sommervarmen. Er det ikke irriterende? Foto: Stine Helén Tunstrøm
KLISS: Isen har lett for å renne nedover hånden i sommervarmen. Er det ikke irriterende? Foto: Stine Helén Tunstrøm Vis mer

Alt du trenger er noen vanlige cupcake/muffinsformer i papir - som du finner i de fleste butikker. Hvis du vil gjøre det litt ekstra stas på det kan du også velge noen med farger og søte mønstre – hva du nå enn foretrekker.

LES OGSÅ: Slik bør du fryse ned kjøttdeigen.

Slik gjør du

Ta én cupcakeform per is, og lag et lite kutt i bunnen av formen, akkurat stort nok til å stikke pinnen igjennom. Blir hullet for stort fungerer det mot sin hensikt, og isen vil bare renne igjennom. Tre så denne papirformen opp på ispinnen slik at den blir stående som en skål under isen. Vips så har du sølefri is på en-to-tre!

LES OGSÅ: Slik holder isen ekstra lenge i fryseren

SMART OG ENKELT: Vips så har du sølefri is på en-to-tre. Foto: Stine Helén Tunstrøm
SMART OG ENKELT: Vips så har du sølefri is på en-to-tre. Foto: Stine Helén Tunstrøm Vis mer

Fryseren full av is

Føler du at du aldri får nok av is? Eller kanskje ønsker du å ha noe spennende å servere til dessert i neste sommerselskap? Da bør du kanskje prøve å lage din egen hjemmelagde is og fylle opp fryseren med.

Is kommer i mange varianter, men du må ikke nødvendigvis gå på butikken for å få tak i denne avkjølende sommerkosen. Noen av de beste isene som finnes er nemlig de du selv lager hjemme på ditt eget kjøkken. Ikke bare er det enkelt å lage, men det er også mye sunnere.

Sjekk ut noen av oppskriftene på hjemmelaget is på KK.no, og prøv deg frem til du finner dine favoritter.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer