Knekkebrød

Lei av at knekkebrødet knekker når du spiser?

Her er trikset du bør prøve.

IRRITERENDE: Er du også lei av at knekkebrødet knuser? Da må du prøve dette trikset! Foto: Scanpix
IRRITERENDE: Er du også lei av at knekkebrødet knuser? Da må du prøve dette trikset! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Morgenstund har knekkebrød i munn. Vi nordmenn blir stadig gladere i det flate knasende brødet, men det er en ting som er skikkelig irriterende med det.

Se for deg følgende. Du skal spise frokost og har valgt ut riktig så lekkert pålegg og dandert det vakkert på knekkebrødet. Du gleder deg til å spise. Men i det du tar den første biten går hele kreasjonen i tusen knas.

Det blir bare masse smuler, pålegget holder på å falle av, og i verste fall mister du deler av knekkebrødet på gulvet. Hvilket ork! 

Du skjønner tegningen, men vi har løsningen!

SALATBLAD: Ta salatblad rundt knekkebrødet. Da blir det bærbart på en helt ny måte. Salatbladet fanger både smuler og pålegg som detter av. Foto: Maren Løhre
SALATBLAD: Ta salatblad rundt knekkebrødet. Da blir det bærbart på en helt ny måte. Salatbladet fanger både smuler og pålegg som detter av. Foto: Maren Løhre Vis mer

Knekkebrødtrikset er å pakke et salatblad rundt knekkebrødet mens du spiser.

LES OGSÅ: Tre måter å lage knekkebrød på

Fordelene med dette knekkebrødtrikset:

1. Når du spiser faller smulene ned i salatbladet. Da får du spist opp alt! Mindre sløs.

2. Du trenger ikke bruke tallerken.

3. Du kan ha mye mer pålegg på siden det nå holder seg på plass.

4. Morgenstunder kan være travle og med dette knekkebrødtrikset kan du enkelt ta med deg knekkebrødet og spise det på farten. Du trenger aldri å se knekkebrødsmuler i bilen igjen!

5. Du kan holde knekkebrødet på langs, ja, hvordan du vil. Det gjør det enklere å sykle med knekkebrødet.

6. Hvis du allerede har et knust knekkebrød kan du samle det i salatbladet.

7. Du kan ta en bit av knekkebrødet på den størrelsen du ønsker, fordi du slipper å plutselig måtte ha halvparten av knekkebrødet i munnen fordi det knakk.

8. Du slipper å få klissete pålegg, slik som leverpostei, på fingrene.

9. Du får i deg mer grønt. 

LES OGSÅ: Så mye salat må du spise

UTEN SØL: Disse knekkebrødene ble spist i farten på gaten uten at smuler falt på bakken. Et av dem knakk i stykker, men det gjorde ingenting. Pålegget denne dagen var på to av dem leverpostei, chili og pepper og på de to andre sennep, salami, ost og paprika. Foto: Maren Løhre
UTEN SØL: Disse knekkebrødene ble spist i farten på gaten uten at smuler falt på bakken. Et av dem knakk i stykker, men det gjorde ingenting. Pålegget denne dagen var på to av dem leverpostei, chili og pepper og på de to andre sennep, salami, ost og paprika. Foto: Maren Løhre Vis mer

Salatbladtriks til middag

KK.no har tidligere publisert noen deilige middags-oppskrifter som bruker salatbladet på samme måte som i dette knekkebrødtrikset. Hva med å prøve salat-vårruller, salatruller med krydret kylling eller salatruller med biff og miso-majones til middag i dag?

Knekkebrødet kan også by på frustrasjoner på andre måter. Hva skal du for eksempel gjøre når det blir seigt? Heldigvis finnes enda et triks. Les om det andre knekkebrødtrikset her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer