Hårfarge

Lek deg med hårfargen din

Her er fargeproduktet som går ut etter to vask.

RØDT: Hvorfor ikke prøve noen røde striper i håret til neste fest. Effektfullt og kult i en fei.  Foto: Aina Kristiansen
RØDT: Hvorfor ikke prøve noen røde striper i håret til neste fest. Effektfullt og kult i en fei. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Midlertidige hårfarger har alltid vært gøy. Føler du deg ekstra modig, kan kanskje neonrosa striper være akkurat det du ønsker deg til sesongens mange fester. Eller kanskje er turkise tupper mer din greie?

Du trenger selvsagt ikke å gjøre noe så dramatisk, for det finnes farger du kan bruke til en mer naturlig forvandling også. Veldig kjekt om du ikke er klar for en varig forandring, men vil gjøre noe med fargen.

Vi har jo sett krittfarger før, men målgruppen har nok først og fremst vært av den yngre sorten.

– Kritt har nok vært mest for barn og yngre, sier Alexandra Andreassen, frisør hos Adam og Eva i Nedre Slottsgate i Oslo.

LES OGSÅ: Hårfargen som gir nytt liv til ansiktet

ENKELT: Fargen has i tørt hår, tørkes og børstes ut. Så er det bare å style håret som vanlig, forklarer frisør Bia Tingbjør. Foto: Aina Kristiansen
ENKELT: Fargen has i tørt hår, tørkes og børstes ut. Så er det bare å style håret som vanlig, forklarer frisør Bia Tingbjør. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

I salong eller hjemme

Hun har lagt «det nye krittet», en flytende krittfarge kalt Hair Chalk, på flere kunder allerede, og kan fortelle at tilbakemeldingene er veldig positive.

– Den er for alle, fra barn til godt voksne, sier hun.

Hårfargen fra L'Oréal kan legges av en frisør i salong, men du kan også kjøpe med deg det flytende hårkrittet og bruke den hjemme. Produktet selges i salong og koster 195 per farge. Det følger med et slags påføringspapir, men be gjerne frisøren din om å sende med deg noen hansker også.

(Saken fortsetter under bildet.)STYLING: Etter at fargen har tørket og er gredd ut, kan du style håret som vanlig. Litt bølger gir håret bevegelse og får fargeeffekten til å komme skikkelig til sin rett.  Foto: Aina Kristiansen
STYLING: Etter at fargen har tørket og er gredd ut, kan du style håret som vanlig. Litt bølger gir håret bevegelse og får fargeeffekten til å komme skikkelig til sin rett. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
FLASHLIGHT: En effektstripe på tvers av håret er en ny vri på ombrélooken og blir superlekkert med en mer naturlig farge, som Bronze Beach, som er brukt her.  Foto: Aina Kristiansen
FLASHLIGHT: En effektstripe på tvers av håret er en ny vri på ombrélooken og blir superlekkert med en mer naturlig farge, som Bronze Beach, som er brukt her. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Flott til hjemmebruk

Om du ikke er frisør, kan større fargeprosjekter være i overkant vanskelige å få til, særlig om du skal gjøre det på deg selv.

Er dere to som samarbeider, kan dere selvsagt få til mer kompliserte fargelegginger, også bak i håret, men om du skal bruke Hair Chalk på deg selv, har Andreassen følgende anbefalinger:

(Saken fortsetter under bildet.)– Gå for en enkel effekt i luggen eller noen striper i front, sier hun.

Har du lyst til å legge flere striper, men er litt redd for hvordan det skal se ut bak, kan du dra håret fram foran skuldrene mens du legger fargen og så samle håret i en flette for å fremheve fargespillet, men kamuflere eventuelle ujevnheter.

(Saken fortsetter under bildet.)TRE FARGER: Fargen synes godt også på mørkt hår. Her har frisøren brukt tre farger på Tones hestehale – rødt, rosa og lilla.
TRE FARGER: Fargen synes godt også på mørkt hår. Her har frisøren brukt tre farger på Tones hestehale – rødt, rosa og lilla. Vis mer

Åtte farger

Produktet kommer i åtte ulike farger, og her kan du gå for litt mer naturlige varianter eller en av de skikkelig knalle fargene.

De åtte fargene er: Sweet Sixteen Pink (rosa), First Wave Violet (lilla), Blue Ocean Cruise (blå), Garden Party (grønn), Coral Sunset (rød), Bronze Beach (en naturlig bronsefarge), Coffe Break (mørk brun) og Black Tie (svart).

Du kan bruke fargene til å få en lett pastelleffekt eller en heldekkende, dyp farge. Alt avhenger av hvor mye farge du har i håret.

Siden fargene er svært godt pigmentert, gir de også stor effekt på mørkt hår. Tidligere krittfarger har hatt størst effekt i blondt hår, men Hair Chalk gir dramatisk effekt også på mørkere lokker.

Se bare på hestehalene til Tone vid Skipá, skjønnhetsansvarlig i KK:

(Saken fortsetter under bildet.)FLYTENDE: Vær obs på at produktet er tyntflytende, så ikke la deg lure av at det kalles kritt. Da kan det fort bli mye søl.  Foto: Aina Kristiansen
FLYTENDE: Vær obs på at produktet er tyntflytende, så ikke la deg lure av at det kalles kritt. Da kan det fort bli mye søl. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
BØRST UT: Håret må gres godt ut etter at fargen har tørket.  Foto: Aina Kristiansen
BØRST UT: Håret må gres godt ut etter at fargen har tørket. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Slik funker fargen

L'Oréals Hair Chalk er altså et tyntflytende produkt, noe som kan komme som en overraskelse om du bare ser på navnet. Kritt er jo det motsatte av flytende.

Med Hair Chalk er effekten av krittet gjort om til en farge som er mer varig og smitter mindre enn en tradisjonell krittfarge.

(Saken fortsetter under bildet.)Fargen påføres i tørt hår, og du kan bruke en rekke ulike teknikker. En pensel, en svamp, hansker eller en matpapirbit er alle mulige verktøy for å legge fargen akkurat der du vil ha den.

Det flytende krittet tørker i løpet av et minutt. Det er viktig å gre gjennom håret mens fargen fortsatt er våt for å fordele fargen jevnere i overgangene. Da unngår du skjolder og flekker.

(Saken fortsetter under bildet.)Når fargen har tørket, kan du gre gjennom håret igjen. Håret blir nemlig litt stivt først, men når du har børstet det ut, kjennes det bare ut som du har litt stylingprodukt i det. Fargen gir håret noe mer tekstur, så du kan sammenligne det med en god saltvannsspray. Perfekt motstand når du skal style håret, faktisk.

Forsegl gjerne fargen ved å føne den eller dra en rettetang gjennom håret før du børster det godt ut. Vips, har du fargeeffekter i håret.

LES OGSÅ: Slik redder du hårfargen

Vaskes enkelt ut

For å få ut fargen igjen, er det bare å vaske håret godt. Husk å bruke sjampoen direkte på håret der du har lagt fargen og jobb den godt inn i håret.

Det er ikke sikkert alle fargerestene forsvinner ved første vask, men da er det bare å gjenta sjamponeringen.

– Det er jo ikke sånn at du må vente til neste dag med å vaske håret, så det er bare å gjenta vaskingen så mange ganger du trenger, sier Andreassen.

Har du behandlet, slitt hår, må du regne med at fargen sitter bedre enn om du har et ubehandlet hår.

LES OGSÅ: Denne forvandlingen du se

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer