Penis

Lengden på penis ikke er viktigst

Ny forskning viser hva vi vil se når han trekker ned buksa.

SLIK SKAL PENIS SE UT: Resultatet av en ny studie viser hvordan kvinner foretrekker at penis ser ut.  Foto: mast3r - Fotolia
SLIK SKAL PENIS SE UT: Resultatet av en ny studie viser hvordan kvinner foretrekker at penis ser ut. Foto: mast3r - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Den evige diskusjonen om hvorvidt menns penisstørrelse har noe å si for kvinner, har rast siden tidenes morgen.

Og fortsatt er dette et spørsmål mange av oss lurer på.

Nå viser imidlertid en ny studie, som er publisert i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine, at lengden og bredden på penis ikke har spesielt mye å si for oss kvinner. 

LES OGSÅ: Har han liten penis?

Det generelle utseendet er viktigst

Dette er det en gruppe sveitsiske forskere som har kommet frem til. De ba 105 kvinner om å se på bilder av en penis og rangere åtte forskjellige trekk på en skala fra én til fem. 

Resultatet viste at følgende trekk var foretrukne: 

Generelt utseende (4,06)
Huden (3,89)
Formen på penishodet (3,71)
Pungens utseende (3,69)
Kjønnshårets utseende (3,60)
Lengde (3,54)
Omkrets (3,46)
Plasseringen og formen på urinrørets munning (2,63)

Resultatet av studien viser at kvinner først og fremst kikker på mannens penis i sin helhet – altså dens generelle utseende. Penishuden og formen på penishodet betyr også mye, mens lengden er mindre viktig.

– Kvinner ser mer på helheten, fremfor individuelle trekk som tykkelsen eller lengden, har førsteforfatter på studien og  doktorgradsstudent Norma Katharina Ruppen-Greeff fra barnekirurgisk avdeling ved University Childrens Hospital Zurich i Sveits, uttalt i tidsskriftet. 

PENIS: Studien viser at kvinner synes at penis generelle utseende er viktigst.  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
PENIS: Studien viser at kvinner synes at penis generelle utseende er viktigst. Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Får du ikke orgasme? 

Er ikke så opptatt av utseendet

Cecilie Kjensli, som er sexinspirator og driver sex -og samlivsmagasinet Cpunktet.no, tror i utgangspunktet at kvinner ikke er så veldig opptatt av detaljene på mannens penis - så fremst den ikke skiller seg veldig ut fra standarden. 

- Så lenge den er ren og ser frisk ut, så er nok de fleste damer fornøyd. Men så klart finnes det dame som har høyere krav, eller større forventninger til hvordan de foretrekker at en den skal være, som for eksempel utseende på hode, tykkelse og lengde.  

- Jeg har snakket mye med jenter når jeg har underholdt på utdrikningslag om størrelsen og utseende på pikken har noe å si, og her er det rett og slett veldig delte meninger, sier hun. 

ET GODT SEXLIV: Eksperten mener at det verken er størrelsen eller utseende på pikken som er avgjørende for et godt sexliv.  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
ET GODT SEXLIV: Eksperten mener at det verken er størrelsen eller utseende på pikken som er avgjørende for et godt sexliv. Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Kommer han for tidlig? 

Menn må slutte å bekymre seg 

Tror du menn bryr seg mer om størrelsen og utseendet til penis enn det vi kvinner gjør?

Er lengden på penis viktig for deg? (Avsluttet)


 
- Menn er helt klart mer opptatt av utseende og lengde, i og med at pikken er det ultimate manndomssymbolet. Alle i kameratgjengen vet jo hvem som har den største og kan fleipe mye om det. Har du stor stas er du liksom kongen i garderoben, men det er jo ikke den som gjør deg digg i senga. 

- Det er jo ikke størrelsen eller utseende på pikken som er avgjørende for et godt sexliv, og det vet menn som har erfaring med kvinner.

- Pikken i seg selv befrukter oss ja, men tilfredsstiller ikke alene. Det er summen av det hele som teller, sier hun. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer