Kosthold

Les dette før du dropper yoghurten

Selv sukkerholdig yoghurt vil ha mye større fordeler enn ulemper for mange.

IKKE GLEM FORDELENE: Selv om enkelte varianter yoghurt inneholder mye sukker, har de også mange fordeler. For eksempel er det et ypperlig lite måltid før trening.  Foto: Produsenten
IKKE GLEM FORDELENE: Selv om enkelte varianter yoghurt inneholder mye sukker, har de også mange fordeler. For eksempel er det et ypperlig lite måltid før trening. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det finnes mange gode grunner til å spise yoghurt, og enkelte mener faktisk at naturell yoghurt bør ha en fast plass i kjøleskapet.

Yoghurt er bevist å hjelpe på fordøyelsen, er et ypperlig alternativ til et lite mellommåltid og kan til og med bli en delikat dessert med frukt.

Men som med mange andre matvarer, kan yoghurten din skjule mye sukker og enkelte varianter inneholder faktisk mer enn brus.

Fett- og sukkerinnhold er en av grunnene til at det har blitt et mye diskutert emne blant ernæringseksperter, og mange mener enkelte bør droppe den.

Men før du bestemmer deg for å kutte ut frokostyoghurten, bør du sjekke om du faktisk er i målgruppen ernæringsekspertene sikter til.

LES OGSÅ: Tenker på slanking nesten hele tiden

- Gir meg energi, men er den usunn?

Under nettmøtet med Ina Garthe, KK.no sin kosthold- og ernæringsekspert, torsdag 10. mai var det en av leserne som lurte på hvor mye en Go' Morgen yoghurt vil sabotere den ellers sunne livsstilen hennes.

- Jeg er en aktiv jente som trener nesten hver dag og jeg lurer på hvor ille Go' Morgen yoghurt egentlig er? Jeg merker at den gir meg ekstra energi når jeg spiser en yoghurt 2-3 timer før trening, spør «Hanna».

Hun forteller at hun absolutt ikke har noen vektproblemer og at hun har et ellers sunt kosthold, men føler at yoghurten er «slaktet »av ernæringsekspertene.

- Som student i en travel hverdag er det likevel et kjapt og enkelt alternativ, og i perioder kan jeg spise nesten en yoghurt hver dag. Kan legge til at jeg pleier å spise den hvite yoghurten med lite sukker, eller den med nøtter, forteller Hanna videre.

LES OGSÅ: Tre tegn på at du drikker for lite

Helt ufarlig å spise yoghurt når du er aktiv

Det er slettes ikke lett å overse anbefalingene som florerer overalt, men det er viktig å merke seg hvem anbefalingene gjelder for.

Ina Garthe understreker blant annet at det ikke er noen god grunn til å kutte ut yoghurten hvis du ikke forsøker å gå ned i vekt, og ellers er aktiv.

- Dette er helt ufarlig kjære deg. Det blir ofte slaktet i en setting der det er snakk om noen som skal ned i vekt eller noen som er inaktive, siden de inneholder relativt mye energi og sukker, forteller Ina Garthe.

- Slik du bruker yoghurten i kostholdet bidrar den til at du kan yte bedre på trening, og i tillegg er det supert at du spiser den lette varianten i forhold til sukkerinnholdet, forteller hun.

LES OGSÅ: Sjekk hvilken yoghurt du bør velge

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer