Voksing

Les dette før du vokser deg

Skal du fjerne kjønnshårene, enten selv eller i salong, bør du pugge denne guiden først.

Les dette før du vokser deg
Publisert
Sist oppdatert


5 tips til perfekt voksing
 • 1. Det finnes mange ulike vokstyper: Varm, kald, flytende, strips... Hvilken type du skal velge avgjøres av hvorpå kroppen du skal fjerne hår, hvor kraftig hårvekst duhar etc. Du kan godt fjerne litt i bikinilinjen selv, men tenker du på å ta en brasiliansk bikinivoks, gå for all del til en profesjonell salong.
 • 2. Voksing bør gjøres på ren hud. Vask det områdetsom skal vokses før du setter i gang. Et godt tips er å tavoksingen etter at du har badet eller dusjet. Da erhårene mykere og mer medgjørlige. Husk at du ikkebør vokse nyskrubbet hud.
 • 3. Bestreb deg på å gjøre prosessen så raskt du kan.Bit tennene sammen og riv av stripsene som om de var et plaster.
 • 4. Sørg for at du får fjernet alle voksrester. Bruk enoljebasert rensekrem eller oljebaserte vaskeservietter,som ofte følger med voksen.
 • 5. Smør på en beroligende krem på det voksedeområd et. Aloe vera-gelé er helt ideelt.


 • Stadig flere norske kvinner vokser bort alt kjønnshåret, men det er flere gode grunner til å ta la være, ifølge hudspesialist Linda K. Franks ved det medisinske universitetet i New York.

  Kjønnshåret skal beskytte deg nedentil, og når du da fjerner hårene, er det lettere for bakterier å slippe til. Voksing kan også føre til infeksjoner i huden og hårposene, samt inngrodde hår, så ta derfor noen forhåndsregler før du bestemmer deg for å bli kvitt dem, enten i salong, eller om du er modig nok til å gjøre det selv - noe som er veldig vanskelig.

  DinSide helse: Vekk med hårene

  Ikke for alle

  Hver eneste gang du fjerner hårene, øker du risikoen for å få infeksjoner. Mennesker med diabetes, nyre- og leverskader, hudsykdommer og lavt immunforsvar anbefales derfor å unngå voksing fullstendig.

  Undersøk først

  Før du bestiller en voksetime, kan det være lurt å ta en tur innom salongen for å se hvordan stedet ser ut. Sjekk det virker profesjonelt og hygenisk. Spør gjerne venner om de har noen steder å anbefale. Ta også et googlesøk på salongen og sjekk debattforum for gode eller dårlige erfaringer med stedet.

  Forbered deg

  I de største byene og tettstedene i Norge er det blitt veldig vanlig med brasiliansk voksing for kvinner. Det koster normalt mellom 550-700 kroner første gang, og er rimeligere hvis du går regelmessig. Første gang er alltid mest smertefull.

  Det anbefales å trimme kjønnshåret til ca 1 cm lengde før voksing, så unngår du lugging og ekstra belastning på huden. Håret kan ikke være kortere enn 1 cm ved første gangs voksing. Det må gå minst tre uker mellom hver behandling.

  En del salonger vokser også menns underliv, som for eksempel Din Hud & Hårpleie og Afroditeklinikken i Oslo.

  Hårete menn? Nei takk
  Hårfjerningspristest
  Bikinibra

  Velg naturlige produkter

  Skal du vokse bikinilinjen selv (for full brasiliansk behandling bør du alltid oppsøke en salong, for det er vanskelig å få til på egenhånd uten hudskader).

  Hard voks er best, da den typen er mildest mot huden din. Rask voks, som er myk og klissete, er mer smertefull og drar med seg mer hud. Se om du kan få tak i produkter som ikke inneholder kjemikaler, men som er bygd på naturlige produkter som sukker, vann, sitron og glycerin. I salong brukes bare flytende voks.

  Ny metode for permanent hårfjerning

  Viktig med hygene

  Følg med på hygienen til den som skal utføre voksingen. Hendene skal først skrubbes med antibakteriell såpe. Husk at dobbeltdypping i voksen er forbudt, da det kan utvikle seg til en bakteriefest du på ingen måte vil komme i kontakt med.

  I salong er voksen varmeregulert. Skal du vokse deg selv med varm voks, sjekk alltid på innsiden av håndleddet først, slik at du ikke brenner deg.

  Fjern uønsket hårvekst med laser

  Følg med

  I noen dager etter voksingen er utført, burde du påføre en antibiotisk krem og en beroligende, avkjølende krem med for eksempel aloe vera, for å dempe irritasjon og forebygge infeksjon. Olje med blomsten arnica er også ideell for å dempe irritasjon og unngå inngrodde hår og nupper. Du finner slike oljer på din lokale helsekostbutikk.

  Undersøk deg selv med et håndspeil, se etter inngrodde hår, utslett, åpne sår og kutt. Vær obs på at det er normalt med litt rød og øm hud rett etter voksingen, men hvis dette vedvarer eller du får en brennende følelse eller feber i etterkant, oppsøk lege umiddelbart.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer