Sex

Leser sex-tankene dine

Avslørende nytt program utviklet.

Leser sex-tankene dine
Publisert
Sist oppdatert
Overlege Hartwig Siebner ved Hvidovre Hospital i København har utviklet en ny metode som avslører om du tenner på menn eller kvinner, skriver Videnskap.dk.
 • Sexen menn elsker: over halvparten vil gjerne holde på i 45 minutter
 • - 7 minutter er nok: Joan Ørting tror på kjappisen
 • Leser tankene dine

  Sibner har testet ut en algoritme – et program - som ved hjelp av hjerneskannning tolker aktiviteten i hjernen når vi ser et bilde av en penis eller vagina, og metoden virker i 90 prosent av tilfellene. - I bunn og grunn er det tankelesning, sier Hartwig Siebner som i tillegg til å være overlege også er professor ved Københavns Universitet og forskningsleder ved Danish Research Centre for Magnetic Resonances avdeling for MR-skanninger til Videnskab.dk.Dette er altså en annerledes måte å måle hva en person tenner på. Vanligvis benyttes såkalt fallometri som forenklet forklart betyr at man måler hvordan kjønnsorganet blir fysisk påvirket av for eksempel et bilde.
 • Dette er den nye sexen: sakte og sensuelt i krisetider
 • 6 uker til bedre sex: Margrete W. Aasland - eksklusivt for kk.no
 • Medisinsk funn

  Han tror også at metoden vil kunne bli et viktig middel når det kommmer til diagnostering av psykiske pasienter. Ved å lese tankene til pasienten vil det bli enklere for legen og velge den riktige medikamentelle behandlingen, og det gjøres allerede forsøk på dette. Enda lenger frem i tid håper overlege Hartwig Siebner at programmet kan brukes til å identifisere lovbrytere før de blir kriminelle. Men for at det skal kunne bli mulig kreves det flere og større studier. - Man skal vokte seg vel for ikke å trekke forhastede konklusjoner, men umiddelbart ser det ut som om metoden vil kunne ha mange innfalsvinkler, sier han. Merk! Foreløpig er metoden kun testet på 26 menn, men den ser ut til å virke like bra som fallometri, ifølge Siebner og den tyske forskergruppen han har samarbeidet med. Den er også enklere og langt mer behagelig for forsøkspersonene, og kan brukes til mer enn å bare lese «sexfantasier». Resultatet er offentliggjort i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.