Nettdating

Lettere å få napp på nett

Nettdating gjør det lettere å finne en partner.

Lettere å få napp på nett
Publisert
Sist oppdatert
Drøyt 90 prosent av nettdaterne i en ny undersøkelse mener internett har gjort det enklere for single å finne en partner. Godt over halvparten av de spurte kjenner også noen eller vet om noen som har truffet partneren sin på internett.Det er journaliststudentene Aina Larsen og Adéle Cappelen Blystad ved Høgskolen i Oslo som har undersøkt fenomenet kjærlighet på internett. 5900 medlemmer på datingsiden Q500.no ble spurt om deres opplevelser med nettdating. Blystad og Larsen har også snakket med en rekke fagpersoner og andre som jobber i nettdatingbransjen. Ut fra disse samtalene kommer det fram at nettdating ikke vil erstatte mer tradisjonelle måter å treffe sin utkårede på, men at disse to arenaene kommer til å leve side om side.
 • Når er dere egentlig kjærester?
 • Unngå nettflausene
 • Nesten halvparten mener nettdating gjør dem mindre sosiale enn ellers.Nettdatingen er blitt allment akseptert, og ifølge Larsen og Blystad oppleves fenomenet som så positivt at det er kommet for å bli. Blystad og Larsen mener effektivitetsjaget og den store andelen single er forklaringen på at nettdating er blitt så populært. LES OGSÅ:
 • Derfor elsker kvinner nettsex
 • Sex og utroskap: De nye fristelsene
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer