Menn

Ligg unna disse mennene

Her er typene du på ingen måte bør bli kjæreste med.

Foto: www.imagesource.comAll Over Pr
Foto: www.imagesource.comAll Over Pr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Lyst på kjæreste? Det er garantert mange menn som kan være bra for deg, men det finnes også nok av dem som er dårlige for deg.
 • Ta testen: Hva slags type mann er han?
 • Den anerkjente amerikanske coachen Beth Wilson har blant annet skrevet boka «He's Just No Good For You: A Guide to Getting Out of a Destructive Relationship», der hun tar for seg kjærlighetsforhold som er destruktive.
 • Ta testen: Sjekk om han er drømmemannen
 • I boka lister hun også opp en rekke typer menn du bør unngå å involvere deg med. Her er de:

  Kontrollfreaken

  Han ringer deg, sender meldinger og e-post mange ganger daglig, og framstiller dette som et uttrykk for kjærlighet.Men spørsmålene han stiller er de samme hver gang: Hvor er du? Hva gjør du? Hvem er du sammen med?Og han forventer at du svarer. Dette er ikke omsorg, det er forsøk på å kontrollere deg. Du kjenner sikkert innerst inne at dette er feil, samtidig som du føler deg ønsket og elsket. Lytt til magefølelsen din. Oppførselsen hans er ikke sunn. Etter hvert vil du etter all sannsynlighet føle deg kvalt av hans kontrollbehov.
 • Unngå forholdsfella
 • Tilpasseren

  Han forsøker hele tiden å tilpasse dine meninger til hans - aldri omvendt. Han insisterer på at du liker de samme tingene som han gjør, selv om det ikke er tilfelle. Han er alltid veldig tydelig på hva han synes om dette og hint, og kommer med ledende spørsmål til deg når du skal synse om noe.Denne karen kan oppfattes som sær og kresen, men sannheten er at han ikke tolererer meninger som er annerledes enn hans. Tydelige tegn på en slik personlighet er at han stiller spørsmål som «hvorfor tar du ikke på deg den røde kjolen»? Han er ikke interessert i svaret ditt. Han vil overtale deg til å kle deg som han ønsker.
 • Slike kvinner vil han ha
 • Bølla

  Grunnsynet hans er at menn er bedre enn kvinner, og han sørger hele tiden for å minne deg om det. Han har et farlig temperament og er ikke fremmed for å bruke både kjeft og knyttneve. Løp for livet!
 • Slik får du drømmeforholdet
 • Sjarmøren

  Denne typen bruker sjarm til å manipulere deg (og andre) dit han vil. Han finner ut hva du liker, trykker på de knappene han vet fungerer og forsøker å styre deg i den retningen som passer ham best. Om du protesterer bruker han humor og smiger til å glatte over agendaen sin.Om du forteller andre at du føler deg manipulert blir du gjerne ikke trodd; de har vanskeligheter med å forstå at en så fin fyr kan gjøre slikt.
 • Er han alt for deg?

  Samfunnsstøtten

  Dette er typen som stiller opp og organiserer tilstelninger i nærmiljøet, som er synlig, tydelig og beundret. Det er ikke usannsynlig at han trener småguttelaget og leder den lokale speidergruppen. Han er ressurssterk, har gjerne penger, prestisje og makt.Denne typen driver mental og emosjonell terror på det subtile planet. Hans kritikk av deg er ikke direkte, men konstant underliggende i det han formidler til deg. Oppførselen hans går andre hus forbi - de er mer opptatt av å beundre den nye bilen hans.
 • Hvor bra er forholdet ditt?
 • Den selvrettferdige

  Han er tilsynelatende liberal, frittenkende og tolerant, og beveger seg gjerne i politiske og intellektuelle kretser. Imidlertid er det langt mellom ord og gjerning når det gjelder denne mannen. Han kamuflerer sin egen passivitet ved å fokusere på andres feil, og da helst dine.
 • Ta testen: Er han noe å samle på?
 • Narsissisten

  Han finner alltid en måte å få alt til å handle om seg selv på. Tilbringer du mye tid med en slik fyr kan det til slutt gå på selvtilliten din løs. Han er nemlig ikke interessert i deg, kun i det du kan tilby ham. Narsissister er svært selvopptatte, men eier knapt selvinnsikt. De kan finne på å rakke ned på deg for oppførsel de selv utviste få minutter tidligere. De vil også forsøke å gi deg dårlig samvittighet om du ikke gir dem den oppmerksomheten de mener de fortjener, hvilket er din hele og fulle oppmerksomhet.
 • Slik skal en bra mann være
 • Rovdyret

  Han kan være alt fra kald og kalkulerende til komplett sosiopat. En sosiopat mangler evne til empati og innlevelse i andres situasjon. Andre mennesker ser han på som redskaper til å skaffe seg det livet han ønsker seg. Han har ofte lært seg hva som fungerer for å få andre til å gjøre som han vil, og kan derfor framstå som sympatisk. Dette er kun et manipulativt spill fra hans side. Hver 25. person regnes for å være sosiopat, så sørg for å bli godt kjent med folk før du slipper dem helt inn i livet ditt.
 • Kveler han deg?
 • Den avhengige

  Unngå i det lengste å innlede et forhold til en person med rusproblemer. Rusen vil alltid komme først for vedkommende, og du er dømt til å bli skuffet gang på gang. Fok som er rusavhengige er ofte uforutsigbare og upålitelige. Ikke nødvendigvis av natur, men et usunt forhold til rusmidler avler gjerne mange løgner. Andre biproblemer kan være pengevansker og sosial udyktighet.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer