Helse & Livsstil

Ligner typen på fattern?

Da er du sannsynligvis pappajente.

Ligner typen på fattern?
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner som hadde et godt forhold til faren sin i barndommen velger gjerne en kjæreste som ligner ham når de blir voksne.Et team av psykologer ved Durham University i Storbritannia, samt to polske institutter, har forsket på foreldres innvirkning på kvinners seksualitet og partnervalg. Det viser seg altså at kvinner vil ha menn som ser ut som pappa når de har hatt et godt forhold til ham, og at de skyr menn som ser ut som pappa om de har hatt et dårlig forhold til ham. Tidligere studier har antydet dette før, men nå er det altså endelig bekreftet.- Kvaliteten på datterens forhold til faren har betydning for hvilke menn hun synes er attraktive når hun er voksen. Vi baserer ikke vår oppfatning av hva som er pent ut ifra folk vi ser rundt oss, vi baserer den på hvem vi har et sterkt positivt forhold til, sier forsker Lynda Boothroyd.49 polske eldstedøtre deltok i studien. Hver av dem måtte velge ut det mest attraktive mannsansiktet blant 15 bilder. Bildet de valgte ble sammenliknet med et bilde av hver kvinnes far. Kvinnene ble så intervjuet om forholdet til faren. De som hadde det beste forholdet til sin far, hadde også valgt ut et bilde av en mann som hadde mange fysiske likhetstrekk med faren.LES OGSÅ:
 • Ta testen: Hvilken type er han?
 • Ta testen: Er han noe å samle på?
 • Ta testen: Hvordan er forholdet ditt?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer