Vis mer

Sukker

Like mye sukker som i brus

Ett glass er nok, mener ernæringseksperter.

Publisert
Er du av dem som tror at juice bare er sunn frukt, da må du tro om igjen. I juice er det også masse sukker og syre - og ett glass om dagen bør derfor være maks inntak, mener flere danske ernæringseksperter.

 • De flytende kaloribombene

 • Ett glass om dagen

  Når du drikker ett glass appelsinjuice inntar du så mye som 10 sukkerbiter. Men selv når sukkeret kommer fra appelsinen bør du passe deg for å helle nedpå, advarer flere eksperter som den danske avisen 24timer har vært i kontakt med.

  Det høye sukkerinnholdet gjør nemlig juice til en like usunn drikk som brus og saft, men er selvsagt å foretrekke fremfor brus på grunn av det høye innholdet vitaminer og mineraler.

  - Men dersom man bytter ut en av de anbefalte frukt – eller grønnsakene om dagen med juice bør man spise sunt ellers, advarer ernæringsfysiolog tilknyttet det danske Mattilsynet, Karen Eriksen.

 • Eksperten svarer: Kalorifattig drikke

 • Fruktsukker også «fetende»

  Selv om fruktsukkeret finnes naturlig i frukten så virker det på kroppen på samme måte som hvitt sukker, ifølge sensoriker og næringsmiddelingeniør Michael René Jensen ved Suhr’s Seminarium i København, Danmark.

  - Fruktsukker og sukker fra sukkerskålen er ulikt kjemisk sammensatt, men virker på samme måte. Får man for mye av det kan man bli overvektig, sier han.

  Men hva med juiceelskerne? Velg juice med et så lavt sukkerinnhold som mulig og velg en variant med fruktkjøtt, råder Michael René Jensen.
 • Denne bør du droppe

 • Spis frukt

  Men aller helst bør man spise frukt fremfor å drikke fruktjuice, mener Preben Vestergaard Hansen som er kandidat i human ernæring og foreleser ved Suhrs Seminarium.

  - De fleste spiser jo ikke seks appelsiner, men de kan godt drikke saften fra seks appelsiner, sier han.

  Også norske eksperter støtter dette synet. Se bare her.  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer