Helse & Livsstil

Like sexfikserte som menn

Vi er minst like opptatt av sex som gutta.

Like sexfikserte som menn
Publisert
Sist oppdatert
Menn er ikke mer sexfikserte enn kvinner, skal vi tro resultatene av en ny studie. Et team forskere engasjert av Center for Behavioral Science i Atlanta, USA, fikk en gruppe menn og kvinner til å studere bilder med seksuelt innhold.

Forskerne antok at kvinnene ville granske ansiktene til menneskene på bildene, mens mennene ville se mer på kjønnsorganene. Slik ble det ikke, ifølge en pressemelding.

Testpersonenes øyebevegelser ble målt mens de så på bildene, og det viste seg at både menn og kvinner var like opptatt av kjønnsorganene de så.

Den store forskjellen var at mennene studerte ansiktene til damene på bildene, før blikket gled til kjønnorganene. De kvinnelige testpersonene brydde seg ikke om dette. De gikk rett på sak.

Kvinnene brukte også lenger tid på bilder der menn utførte seksuelle handlinger med kvinner. Videre viste det seg å være en forskjell mellom de kvinnelige testpersonene som brukte hormonprevensjon, og de som ikke gjorde det.

Kvinnene som gikk på p-piller var mest opptatt av kjønnsorganene på bildene. De som ikke gjorde det beskjeftiget seg mest med den spesifikke seksuelle situasjonen på bildene.


LES OGSÅ:
 • Den store sexguiden
 • Slik tenner du ham
 • 50 feil han gjør i senga
 • Ta testen: Hvilken sextype er du? • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer