Menn

Liker du blått?

Det er ikke så rart.

Blå farger og blått lys hjelper deg mot vinterdepresjonen, viser ny studie. Foto: All Over PressAll Over Press
Blå farger og blått lys hjelper deg mot vinterdepresjonen, viser ny studie. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Feeling blue? Da er du heldig. Ny forskning viser nemlig at blått gjør deg lykkelig og glad, ifølge den engelske avisen Daily Mail.Til tross for fargens noe negative assosiasjoner, som eksempelvis blåmandag, skal blått gi deg bedre selvtillitt, gjøre deg mindre stresset og mye mye gladere, viser det seg i undersøkelsen.I tillegg blir vi visstnok også smartere.
 • Les også: Blå vårmote

  Blått til lyst

  Det er forskerne fra The Mind Lab som står bak de fargerike funnene. Ved å vise en gruppe frivillige lys i ulike farger, fant de at menn ble lykkelige når de så blått og grønt, mens blått, lilla og oransje hadde samme effekt på kvinnene.- Bedrøvelige vintre kan ha en alvorlig negativ effekt på psyken. Jo gråere været er, dess større er risikoen for at vi føler oss nedfor, sier The Mind Labs forsker David Lewis.- Denne studien har vist at bare ved hjelp av å bringe inn flere farger inn i livene våre på denne tiden av året, kan vi unngå vinterdepresjoner, legger hun til.
 • Les også: Himmelske vesker i blått
 • Smartere, sikrere og sterkere

  Ikke bare lykkeligere, men bedre selvtillitt skal de 1000 som var med i undersøkelsen også ha fått. - Mennene når de så blått og rødt, og blått og lilla i kvinnenes tilfelle. Etter å ha blitt vist fargene skal disse dessuten ha tatt tester 25 prosent kjappere, og hatt en 12 prosent bedre reaksjonsevne. Selv deres fysiske styrke forbedret seg.
 • Les også: Rødt - fargene menn elsker
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer