Kroppsbilde

Liker du ikke at partneren ser deg naken?

Kroppsusikkerhet er et stadig økende problem blant kvinner.

UKOMFORTABEL MED EGEN KROPP: Mange kvinner lar ikke partneren deres se dem nakne i frykt for at de ikke skal leve opp til forventningene.  Foto: (c) Wavebreak Media Ltd/Veer/Corbis/All Over Press
UKOMFORTABEL MED EGEN KROPP: Mange kvinner lar ikke partneren deres se dem nakne i frykt for at de ikke skal leve opp til forventningene. Foto: (c) Wavebreak Media Ltd/Veer/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kvinner har en tendens til å alltid fokusere på det negative ved oss selv, og på grunn av denne selvkritiske innstillingen finner mange det svært vanskelig å vise seg naken for partneren sin.

For hva synes han om at jeg har cellulitter på lårene? Synes han valken rundt midjen min er ekkel? Og hva med strekkmerkene?

Hva skyldes egentlig denne negative innstillingen vi kvinner har til oss selv?

LES OGSÅ: Slankepress er verst fra venner

En kombinasjon av ulike faktorer

Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, forteller til KK.no at det kan være mange ulike forklaringer på dette, og ofte er det en kombinasjon av flere faktorer.

- Det kan for eksempel skyldes et generelt dårlig kroppsbilde, lav selvfølelse, traumatiske hendelser vedrørende kropp og seksualitet, et usunt kroppsfokus i barndommen, at man ikke har klart å endre kroppsbilde etter hvert som kroppen naturlig endrer seg ved for eksempel fødsel, ubetenksom kritikk fra partner eller rett og slett perfeksjonisme – at man har et stort fokus på kropp, trening og skjønnhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer