Helse & Livsstil

Lille speil på veggen der...

Danskene tror de er tykkere de er - mens amerikanerne tror at det bare er alle de andre som er tykke.

Tykk eller tynn? Forvrengte kroppsbilder i både Danmark og USA - men på helt forskjellige måter.
Tykk eller tynn? Forvrengte kroppsbilder i både Danmark og USA - men på helt forskjellige måter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nylig utførte analyseinstituttet zapera.com er undersøkelse om kropp og slanking i Danmark. I undersøkelsen kom det frem at 76% av alle dansker gjerne vil slanke seg i 2006. Realiteten er at alt dette ønskede vekttapet neppe er nødvendig - for det er «bare» rundt halvparten av danskene som er overvektige. Tall fra tidligere undersøkelser har i tillegg vist at det slett ikke alltid er de overvektige som ønsker å slanke seg. Det er derfor grunn til å tro at mange av danskene som ønsker å gå ned i vekt, slett ikke behøver å gjøre det.

- Når normalvektige vil slanke seg, er det jo fordi de har en forstyrret oppfatning av sin egen kropp og gjerne vil ned i et skjønnhetsideal hvor man i realiteten er undervektig. Det er en form for sykeliggjøring som er uhensiktsmessig og usunn, sier siger professor Arne Astrup fra Institut for Humanernæring til den danske avisen Politiken.

I USA ser den jevne amerikaners kroppsbilde annerledes ut. En undersøkelse fra april i år, utført av Pew Research Center, viser at amerikanerne er fullt ut i stand til å observere overvekt - så lenge den ikke befinner seg på deres egen kropp. 90% av de spurte mente at amerikanere flest er overvektige - men bare 39% mente at de selv kvalifiserte til å falle inn under betegnelsen. Kun 5% mente at de var veldig overvektige.

Tall fra National Center for Health Statistics viser at nesten en tredjedel av USAs befolkning lider av fedme, og til sammen 65% av befolkningen er overvektig.

Tykk eller tynn? Forvrengte kroppsbilder i både Danmark og USA - men på helt forskjellige måter.
Tykk eller tynn? Forvrengte kroppsbilder i både Danmark og USA - men på helt forskjellige måter. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer