SYV BARN: Linda og Dan Richard Hagen har syv barn - og trives veldig godt med det! Foto: Geir Dokken
SYV BARN: Linda og Dan Richard Hagen har syv barn - og trives veldig godt med det! Foto: Geir Dokken Vis mer

Familie

Linda og Dan har syv barn

– De synes vi godt kan bli enda flere, forteller de.

I en liten enebolig ved Rygge i Østfold bor Linda (35) og Dan Richard (40) Hagen. Og Silje (15), Julian (13), Elias (10), Mia (8), Lilly (7), Eskil (4) og Mika (1). Alle er begges biologiske barn, her er ingen mine, dine og våre. Men nå holder det vel. Eller?

- Vi har vel aldri sagt aldri mer.Det er fortsatt plass rundt bordet, og barna synes vi godt kan bli enda flere, forteller de til KK.

LES OGSÅ: Behandler du barna dine likt?

Alle har funnet sin plass

- Hvert barn som har kommet til har funnet sin plass, og for hvert ekstra menneske vi er blitt, har det vært like spennende. Det er virkelig sant at du får en ny tank med tålmodighet og kjærlighet for hvert barn. Og smertegrensen for støy øker jo – haha!

Hva er en familie? Hva er det som utgjør den store lykken, samholdet og tryggheten som kjennetegner familien?

Og hvor mange må man egentlig være for å kunne kalle seg en familie? KK har besøkt seks svært ulike familier, og fått like mange svar.

- Familien er der livet starter, sier 7-barnsfamilien Hagen.

- Vi har prioritert barn høyt, men forventer ikke at alle skal ønske det samme. Hvert hjem er en familie, om det bor barn der eller ikke.

LES OGSÅ: Fire ting som gjør deg lykkeligere

image: Linda og Dan har syv barn

- Som å komme hjem


Og det nikkes det gjenkjennende til hjemme hos Monica Storberget (42), Fredrik Högberg (47) og hunden Teo i Asker.

- Da vi flyttet sammen, ble vi en familie. Det var som å komme hjem. Vi hadde kanskje tenkt at vi skulle bli flere etter hvert, men sånn ble det ikke, forteller Monica.

Og da barna ikke kom, var ikke det noen krise. Ikke sånn at de ville prøve alt for å få det til. For de hadde det da så godt som det var, var det da verd det?

- Vi var voksne da vi møttes, over 30 år, og tok det vel som en selvfølge at barna skulle komme av seg selv. Da det ikke skjedde, bestemte vi oss for virkelig å nyte livet i den familien vi er. Det synes vi at vi fortjener!

Les hele artikkelen og intervju med flere familier i ukens KK, som er i salg fredag 22. november!

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et langt ekteskap

Sjekk KKs store årshoroskop!