Linsesalat: Den perfekte lunsjen å ta med på jobb.  Foto: All Over Press
Linsesalat: Den perfekte lunsjen å ta med på jobb. Foto: All Over PressVis mer

Salat

Linsesalat

Sunt og kjempegodt alternativ til poteter og ris!

Til 2 personer

Dette trenger du:
1 dl ukokte, grønne linser, gjerne Puylinser
2 rødløk i båter
1 squash i skiver
2 fedd hvitløk, delt i 2
200 g små tomater, delt i 2
litt god olivenolje
dressing
1 ss dijonsennep
1 ss balsamicoeddik
2 ts agavesirup eller honning
2 ss god olivenolje

Slik gjør du:
1. Skyll linsene og kok dem i usaltet vann til de er «al dente», nesten møre, ca. 15-20 minutter. Sil av.
2. Legg rødløk, squash, hvitløk og tomater i et lag på en plate med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper og bak grønnsakene på 225C i ca. 15 minutter. De skal ha litt «bitt».
3. Rør sammen sennep, eddik, sirup og olje. Vend dressingen ned i linsene og grønnsakene.
4. Smak til med salt og server salaten lun eller kald.

Et godt tips:
Ha i rester av kokt laks eller stekt/posjert kylling som er igjen fra middagen i går.

Denne retten er super som tilbehør til en middagsrett, f. eks kokt torsk eller stekt kylling, men den passer også godt i en boks med lokk som du kan ta med deg på jobb!


LES OGSÅ: Spis bønner og linser tre ganger i uken

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: