Helse & Livsstil

Listeria i kalkunsnacks

Grillstads Kalkunsnakcs er fjernet fra butikkene etter funn av den helsefarlige listeria-bakterien.

Listeria i kalkunsnacks
Publisert
Sist oppdatert
Det var en intern rutinekontroll som avslørte spor av listeriabakterien. Partiet testes videre for å se om partiet inneholder mengder som kan representere helsefare.

Trukket tilbake

– Vi vet nå at Coop og NorgesGruppen på vår anmodning har trukket kalkunsnacksen fra butikkhyllene, sier konsernsjef i SPIS Grilstad, Leif Stråtveit, til NTB.

Produktet er merket med Lotnr L73935 og har holdbarhetsmerking 01.04.08. Det er produsert 400 kilo av varen, og disse er solgt gjennom kjeder i Coop og NorgesGruppen.

Kast det!

Forbrukere som har Grilstad Kalkunsnacks liggende må kaste dette. Listeria er en bakterie som kan medføre helsefare for personer med nedsatt immunforsvar.

 • Les mer om listeria på Lommelegen.no

 • – Etter rutinekontrollen valgte vi å ta våre forholdsregler. Det er så langt vi kjenner ingen som er blitt syke, sier Stråtveit.

  Konsernsjefen sier de nå vil avvente testresultatene som vil avdekke om eller i hvor stor grad det er helsefare forbundet med å spise kalkunsnacksen. (©NTB)

 • Redd for listeria? Styr unna denna julematen

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer