Hatt

Litt for glad i sex?

Har du hatt mange sexpartnere kan det straffe seg senere i livet.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Endel får problemer på det seksuelle området etter hvert som årene går. Nå viser det seg at alderen i seg selv ikke alltid bør få skylden om man får mindre lyst, eller opplever fysisk ubehag i forbindelse med sex.Forskere ved universitetet i Chicago har avdekket at slike problemer kan oppstå om man har hatt mange sexpartnere, og/eller har hatt en kjønnsykdom. Disse to faktorene kan ha en sammenheng.
 • Test deg selv: Er du sikker i sex?
 • Smerter, tørrhet og ulyst

  Kvinner som har hatt en kjønnsykdom har fire ganger så stor risiko for å oppleve smerter under samleie senere i livet. Videre har kvinner tre ganger økt risiko for å oppleve manglende fuktighet i skjeden i forbindelse med sex.Menn som har hatt en kjønnsykdom har senere i livet fem ganger større risiko enn andre for ikke å ha glede av sex.Hvorfor det er slik sier studien ingenting om, heller ikke om type kjønnsykdom har betydning for sexproblemene.Studien baserer seg på intervjuer med 1550 kvinner og 1455 menn i alderen 57 til 85 år. LES OGSÅ:
 • Slipper oss løs på ferie
 • 2 av 3 dropper kondom
 • Menn er kondomkløner
 • Sex i det fri
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer