Hudpleie

Livredning for vintergusten hud

Her er produktene som gir deg vinterhuden livsgnisten og gløden tilbake.

GLEM GUSTEN HUD: Velg produkter med omhu, og du kan ha vakker, glødende hud hele vinteren. Se produktinfo og priser i bildekarusellen lenger ned i saken.  Foto: Produsentene
GLEM GUSTEN HUD: Velg produkter med omhu, og du kan ha vakker, glødende hud hele vinteren. Se produktinfo og priser i bildekarusellen lenger ned i saken. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om dagene blir lysere og du ser stadig mer sol, er sjansene store for at huden din fortsatt er i vintermodus.

Grå, fuktfattig og gusten hud om er like sikkert som et par knall og fall på holkeføre for mange av oss, men det finnes håp. Og nøkkelen ligger i kremprodukter.

Start med hudpleien

– En tørr vinterhud ser ofte matt, grå og gusten ut, forteller sier Ingrid Presttun Eide, fagansvarlig makeupartist i Makeup Mekka, en norsk nettbutikk for kosmetikk som nylig lanserte sin egen sminkekolleksjon.

Og vinteren er ikke tida for å slurve med sminkefjerningen.
Hun anbefaler å starte med en god rens – og husk at du bør rense huden to ganger – og følge opp med en skrubb og en nærende fuktighetskrem før du sminker deg.

– Da får du et optimalt underlag for sminkeproduktene som gir deg det lille ekstra, sier hun.

Gå for krem

Tørr hud elsker kremkonsistens, og produkter med denne konsistensen gir ikke bare ekstra fukt til huden, men også et finere sluttresultat.

Kremprodukter er dessuten supre når du trenger litt ekstra piff dagen derpå eller hvis du prøver å sminke deg friskere på tampen av en forkjølelse.

– Om du ønsker mer liv og glød i ansiktet er det lurt å velge produkter med mineraler og lysreflekterende ingredienser. De smelter lettere inn i huden og gir et naturlig resultat og en glød som ser ut som den kommer innenfra, sier Ingrid Presttun Eide.

Husk at det finnes kremprodukter også for øynene. Trikset for å få disse til å sitte, er å bruke en god primer under og å påføre et veldig tynt lag. Opplever du fortsatt at de danner striper i løpet av dagen, bør du sette den med en pudderskygge.

Tid for primer

– Start gjerne med en primer under foundation. Primeren vil jevne ut huden, fylle i porer og linjer, og gi bedre holdbarhet til sminken utover dagen, forklarer Ingrid Presttun Eide.

De fleste primere kan brukes alene eller under foundation. De jevner ut huden og klargjør den for andre produkter. Mange gir ekstra glød, uten at du ser oljete ut i ansiktet.

Kremet konsistens for huden

Med kremete eller flytende foundation, får du både fukt og beskyttelse til huden.

Hvis huden din har klart seg relativt bra gjennom vinteren, kan det være du bare trenger en farget dagkrem for å gi den masse fukt og jevne ut fargen litt.

En av KK.no's journalister er avhengig av fargede dagkremer, og har funnet sin soleklare favoritt. Se resultatet av testen her.

– Flytende mineralfoundation smelter inn i huden og gir fukt og beskyttelse mot skade fra frie radikaler, sier Ingrid Presttun Eide.

Kinn med glød

En kremblush i kinnene gir et mer naturlig utseende enn pudderblusher ofte gjør. Det ser mer ut som du har gått deg en tur i frisk luft – ikke dekket til tørr hud med lag på lag med pudderprodukter.

Du kan bruke en myk svamp eller sminkekost til å påføre kremblush, men bruker du fingrene, vil varmen fra hendene hjelpe blushen å smelte inn i huden.

– Påfør litt og litt av gangen, siden kremblush ofte gir mye farge, og er lett å bygge opp i intensitet, tipser Ingrid Presttun Eide.

– Dytter du litt på leppene også, får du harmoni mellom blush og leppefarge, foreslår makeupartisten.

Lys på boks

Ønsker du ekstra lys og glød kan du bruke en highlight med skimmer.

Flytende eller kremete highlightere kan blandes inn i foundationen eller legges direkte på de stedene du ønsker å framheve.

– En highlighter framhever strukturen i ansiktet om du legger den på kinnbeinet, neseryggen og amorbuen, sier Ingrid Presttun Eide.

– Det er også nydelig i tynne lag på brynsbeinet og i indre øyekrok, sier hun.

Myke lepper

Hvis leppene dine ser tørre og flakende ut, virker enhver leppestift mot sin hensikt. Det vil bare framheve de tørre, triste leppene. Her er det pleie og omsorg som gjelder.

Leppene trenger ekstra pleie og mye næring i kald vinterluft.

Skrubb bort døde hudceller og tørre partier med en leppepomade eller litt vaselin og en Q-tip, eller bruk en leppeskrubb. En slik lager du enkelt selv av litt sukker, olje og kanskje noen dråper sitron for en god smak.

Påfør så en god leppepomade, uansett om du skal bruke leppestift eller ei. Husk å smøre leppene med en fuktgivende leppepomade før du legger deg, så får de pleie og næring mens du sover.

LES OGSÅ: Den store leppepomadetesten

Se noen produktforslag her:


Selv med tørr og gusten vinterhud, er det altså mulig å få gløden tilbake. Det gjelder bare å gi huden nok pleie og velge de riktige produktene. Og nå som sola stadig oftere titter fram, blir det mer lys for huden å reflektere også.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer