Helse & Livsstil

Lokker jenter med «ferieturer»

Norske jenter blir lokket med betalte reiser til Sør-Amerika, mot at de tar med narkotika hjem.

Norske jenter lokkes med gratisreiser inklusive lomepenger og et femsifret beløp, mot at de tar med noen kilo ekstra i bagasjen hjemover. Foto: All Over PressAll Over Press
Norske jenter lokkes med gratisreiser inklusive lomepenger og et femsifret beløp, mot at de tar med noen kilo ekstra i bagasjen hjemover. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Norske jenter lokkes til å smugle narkotika til Norge mot å få en betalt reise til Sør-Amerika og tjene noen titusener av kroner.Det forteller en kvinne i 20-årene på Østlandet til Dagsavisen. Hun sier det like gjerne kunne vært henne som satt i fengsel i Bolivia som de tre norske kvinnene som ble tatt i vår, dersom hun hadde tatt imot tilbudet hun fikk.Kvinnen forteller at hun for noen måneder siden ble kontaktet av en jevnaldrende nordmann som lurte på om hun ville tjene noen raske kroner.Hun ble fristet med betalt reise og opphold og lommepenger, i tillegg til et femsifret beløp i honorar. Mannen garanterte at hun skulle komme helskinnet til Sør-Amerika og tilbake, bare med noen kilo ekstra i bagasjen hjemover.Han påsto at stoffet ville være i en slik form at det ikke kunne spores av tollerne.Kvinnen tror mange unge kan la seg friste i dagens materialistiske samfunn, men hun tror ikke de som lar seg friste, skjønner hva de er med på før det er for sent.De tre norske jentene som ble tatt med 22,5 kilo kokain i koffertene på flyplassen i Cochabamba, sitter fortsatt fengslet. Fengslingen er anket, men det tar mange måneder å behandle en anke. De risikerer mange års fengsel dersom de blir funnet skyldige. LES OGSÅ:
 • 10-åringer: - Vi er så stressa
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer