Svigermor

Lov å dumpe svigermor

Gir svigermor deg en dårlig magefølelse? Slutt og treff henne, råder psykolog.

Lov å dumpe svigermor
Publisert
Sist oppdatert
Svigermoren din kritiserer alt du gjør, men hun er jo din kjæres mor så du må bare bære over med henne. Eller?
 • Svigermor saboterer
 • Svigermor overtar familien
 • Hjelp, han er en mammadalt
 • Sjalu svigermødre

  I beste fall kommer du godt overens med din svigermor. Hun respekterer at du og sønnen har skapt en egen familie og at hun nå må holde seg litt mer i bakgrunnen. I verste fall gir hun inntrykk av at du ikke gjør noe riktig og dette sørger hun for å gi klar beskjed om både titt og ofte. Ifølge psykolog Gunborg Palme er det ikke uvanlig at man ikke kommer overens med svigermor. - Det er som regel sjalusi og rivalisering som ligger bak. Det er vanskelig for mange mødre at sønnen plutselig blir tatt fra dem, sier hun til altombarn.se.I følge psykolog Palme skal man ikke finne seg i å bli tråkket på eller la svigermor innvadere reviret deres, slekt eller ei. - Fortell hvordan du føler det. Men ikke fokuser bare på det negative. Å si at man setter pris på at hun hjelper med barnepass, men at man gjerne vil bestemme gardiner selv, det er ikke å gå for langt, sier psykologen.

  - Dump henne om det ikke fungerer

  Dersom tilsnakk ikke fungerer, da blir du nødt til å vurdere ikke å treffe henne.- Jeg synes det er et godt råd og ikke omgås med mennesker man ikke liker eller kommer overens med. Kjæresten din kan likevel fortsette å treffe henne, det er bare sunt ikke å gjøre alt mulig sammen, sier Gunborg Palme. Hun kan ikke dy seg for å si spøkefullt til slutt:- Unge mennesker bør vite en ting, en svigermor blir man kvitt til slutt. Hun dør, sier hun spøkefullt til altombarn.se.LES OGSÅ:
 • 4 forholdsfeller
 • Gift deg til mer fritid
 • Gifte menn blir late
 • Jeg - ei sur kjerring?
 • Kvinner gjør fortsatt mest husarbeid
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer