Underliv

Lukter det ille av underlivet ditt?

Kan være tegn på at noe ikke er som det burde.

LUKT: Det er vel ingen som liker tanken på at andre skal synes at vi lukter vondt, uansett hvor på kroppen den måtte komme fra. Men vi ønsker i hvert fall ikke å lukte vondt «der nede». Foto: blickwinkel / Alamy/All Over Press
LUKT: Det er vel ingen som liker tanken på at andre skal synes at vi lukter vondt, uansett hvor på kroppen den måtte komme fra. Men vi ønsker i hvert fall ikke å lukte vondt «der nede». Foto: blickwinkel / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss er svært opptatt av hygiene, og kjenner vi den minste antydning til kroppslukt fra oss selv, så spenner alle muskler seg, og vi klarer ikke slappe av før vi har fått kontrollert tilstanden bak lukkede dører.

Det er vel ingen som liker tanken på at andre skal synes at man lukter vondt, uansett hvor på kroppen det måtte komme fra. Men vi ønsker hvert fall ikke å lukte vondt «der nede».

Hvem har vel ikke hørt uttrykk som «hun lukter råtten fisk» eller «rekefabrikk»? Og vi er alle enige om at vi ikke ønsker å være den personen.

Nøyaktig hvordan det skal lukte av en kvinnes underliv er mye diskutert, men en ting er sikkert; det skal ikke lukte skikkelig vondt. Det kan nemlig være et tegn på en infeksjon eller ubalanse.

LES OGSÅ: Symptomene du ikke bør ignorere

Ubalanse i bakteriefloraen

– Først og fremst er det viktig å akseptere at vi alle har kroppslukter, det er helt normalt og ikke grunn til bekymring.

- Det er helt normalt med en litt syrlig lukt, men dette er nok individuelt, sier gynekolog Kristin Ramm som driver Askergynekologen, til KK.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer