Lussekatter Oppskrift

Lussekatter som er så gode at du må låse kjøkkenet!

Etter å ha smakt disse, kan det være at du ønsker å feire Lucia-dagen flere ganger.

LUSSEKATTER OPPSKRIFT: Den glutenfrie oppskriften på lussekatter har vi fått fra Allers Glutenfritt. Magasinet er ute med en ny utgave mandag 15. februar, og er da fylt med 100 nye bakefavoritter! Foto: Christina Uhlin/Allers/All over Press
LUSSEKATTER OPPSKRIFT: Den glutenfrie oppskriften på lussekatter har vi fått fra Allers Glutenfritt. Magasinet er ute med en ny utgave mandag 15. februar, og er da fylt med 100 nye bakefavoritter! Foto: Christina Uhlin/Allers/All over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: På søndag er det 13. desember og Lucia-dagen. Flere og flere nordmenn har adoptert den svenske skikken med å bake lussekatter, og vi gir deg denne oppskriften sånn at de som ikke tåler gluten også kan spise og kose seg!

Glutenfrie lussekatter

(oppskriften gir cirka 25 lussekatter) 

Du trenger: 
3 dl melk
3/4 kesam mager
1 ts fiberhusk
100 g smør eller margarin
1 dl lys sirup
1/2 pakke gjær, 25 g
1 tråd safran a 0,5 g
1 knivsodd salt
Ca 10 dl lys melblanding (glutenfri) 

Garnering:
1 egg
Rosiner

Slik gjør du: 

1. Varm melken og kesamen til ca 37 grader och hell blandingen i en bolle. Tilsett fiberhusk og rør rundt. La stå i ca 5 minutter.

2. Rør matfett og sirup, slik at det blir hvitt og porøst.

3. Smuldre ned gjæren i bollen og rør til den har løst seg opp. Ha i en god skje av matfettblandingen.

4. Støt safranen i en morter sammen med saltet og tilsett i bollen.

5. Bland i syv dl av melmiksen og rør deretter raskt sammen til en løs, men jevn røre. Dekk til med et kopphåndkle og la hvile i ca 30 minutter.

6. Tilsett resten av matfettblandingen av resten av melmiksen. Arbeid godt med deigen. Når den er ferdig, skal den være ganske blank og løs, men likevel håndterbar.

7.  Ha litt melmiks på benken. Ha over deigen og form til en lengde som skjæres opp i mindre biter. Rull til runde, jevne boller. Rull ut bollene og form til lussekatter.

8. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir. Trykk ned rosinene i dem. La heve i 25-30 minutter. Sett ovnen på 225 grader.

DE BESTE LUSSEKATTENE: Får du ikke tak i safran kan du bruke gurkemeie for å få den flotte, gule fargen. Foto: All Over Press
DE BESTE LUSSEKATTENE: Får du ikke tak i safran kan du bruke gurkemeie for å få den flotte, gule fargen. Foto: All Over Press Vis mer

9. Pensle de ferdighevede bollene med lett vispet egg. Stek mitt i ovnen i 7-8 minutter. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer