Bakteriebomber

Lysbryterne er blant bakterieverstingene i hjemmet

Husker du egentlig å rengjøre dem?

SKITTENT: Hvor lenge er det egentlig siden du vasket lysbryterne dine? Det er sannsynligvis på høy tid med en sterilisering, for her kryr det av bakterier. Foto: Getty Images/iStockphoto
SKITTENT: Hvor lenge er det egentlig siden du vasket lysbryterne dine? Det er sannsynligvis på høy tid med en sterilisering, for her kryr det av bakterier. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du sørger sikkert for å vaske doskåla og skifte sengetøyet ditt med jevne mellomrom.

Kanskje har du også begynt å vaske doknappen litt oftere, etter å ha lest at den kan være en skikkelig bakteriebombe.

Men hvor ofte vasker du egentlig lysbryterne dine?

Ifølge Huffingtonpost.com er faktisk lysbryteren et av de mest uhygieniske stedene i hjemmet ditt, og det kan nærmest florere av bassilusker på disse bryterne.

SKITTENT: Både mus og tastatur er skikkelige bakteriebomber og bør steriliseres jevnlig.  Foto: Eric Audras / PhotoAlto
SKITTENT: Både mus og tastatur er skikkelige bakteriebomber og bør steriliseres jevnlig. Foto: Eric Audras / PhotoAlto Vis mer

Slik rengjør du bryteren

Det beste er å rengjøre alle lysbryterne i hjemmet ditt et par ganger i måneden. Da holder du fett, bakterier og grums unna - som tross alt samler seg her hver gang du trykker på bryteren med fingrene dine (og alle vet hvor mange bakterier vi har her).

Bryterne på bad og kjøkken kan gjerne rengjøres litt oftere, da dette er steder hvor det er mye fukt og fett - som bakteriene elsker.

Slik bør bryterne rengjøres:
Spray en rengjøringsspray eller alkohol (antibac fås kjøpt på apoteket) på litt kjøkkenpapir – ikke direkte på lysbryteren – og tørk godt over hele lysbryteren.

Bruk en Q-tips påført rengjøringsspray eller alkohol til å tørke i kriker og kroker. Sørg for å gi alle små områder en god rens.

Tørk over med en tørr klut.

LES OGSÅ: Så ofte bør du bytte ut dobørsten

(Saken fortsetter under bildet.)


Flere bakteriebomber

Andre steder du bør gi en ekstra god vask allerede i dag er: dørhåndtak, vaskekraner (det er det siste du tar på når du skal vaske hendene – husk det!), dørkantene (spesielt der du lukker dører når du ikke bruker håndtakene), dusjhodet og tastaturet.

Hvor lenge er det forresten siden du vasket dusjforhenget?

Ja, og glem for all del ikke å ta over litt ekstra på telefonen. Den er en av mange ting du tar på helt frivillig som kryr av bakterier.

Telefonen er faktisk verre enn et offentlig toalett, så lær deg hvordan du steriliserer den og gjør det jevnlig.

LES OGSÅ: Veska di kan være en bakteriebombe

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer