Helse & Livsstil

Lyst på lyst

Sexologenes beste tips til økt lyst.

Lyst på lyst
Publisert
Sist oppdatert
God sex starter i hodet, mener sexologene. Det er nok mye i det - dersom du har hodet fullt av jobbproblemer, regningsbekymringer og planlegging av hverdagskabalen, står sex med din kjære neppe øverst på gjøremålslista.

– For noen kvinner setter det seg helt fast. De klarer ikke å slappe av. Tidsklemma har mye av skylden. Det er så mye som skal huskes på hele tiden, og kvinner har vanskeligere enn menn for å legge det bort, sier klinisk sexolog og overlege i psykiatri, Haakon Aars til KK.

Mens noen menn er klare for action etter et frekt blikk og et par fine pupper, er det ofte mer komplisert for stressede kvinner. Er du blant dem som synes sexlivet hangler, anbefaler sexologen at du prøver disse grepene:

● Sett av tid til sex. Det kan høres uromantisk ut, men ha gjerne en fast sexdag.
● Gi sexlysten mer oppmerksomhet i hverdagen. Tenk på sex og kjenn litt etter. Alt man har fokus på forsterkes.
● Tenk over hva som tenner deg. Er det rødt undertøy? Sex i dusjen? Spesielle fantasier? Finn det ut og dyrk det.
● Legg forholdene til rette for sex. Gjør det litt romantisk. Slå av telefonen. Lås gjerne døra dersom du er redd for at noen skal komme inn.
● Gode seksuelle opplevelser øker lysten – og motsatt. Bruk god tid. Kvinner bruker lengre tid enn menn på å bli klare. Sørg for at du og kroppen er klar, så blir opplevelsen bedre.
● Ha mer sex. Dersom du har hyppigere sex, vil kroppen få lyst på mer sex.


LES MER OM KVINNER OG LYST I DENNE UKENS KK, I SALG NÅ.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer