Alternativ Medisin

Lyst på naturlig vis

Sjokolade, champagne, trøfler, russisk kaviar og østers. Godt for mer enn munnen, skal vi tro mytene.

Lyst på naturlig vis
Publisert
Sist oppdatert
Gjennom alle tider har menneskene puttet i seg mye rart for å få fart på sexlivet. Testikler og sæd fra ulike dyr er blitt fortært i mengder, først og fremst av menn, for å gjøre dem til de utholdende hingstene de ønsket å være.

Også visse urter skal ifølge folkevisdommen ha god effekt på sexlysten. Om effekten ikke er vitenskapelig bevist, kan troen på at de virker, gjøre underverker. Som sexologene sier: Alt starter i hodet.

Rosenrot: Regnes som effektiv for å redusere stress og styrke kroppen mot psykiske og fysiske påkjenninger. Dette kan være med på å gi en følelse av overskudd og ekstra
energi som er viktig for sexlysten.

Damiana: Er en søramerikansk plante med rykte som afrodisiakum. Som kosttilskudd kan man kjøpe ekstrakt fra roten. På grunn av plantens testosteronliknende virkning, blir damiana ofte ansett for å være en medisinplante spesielt for menn. Men testosteron er lystframkallende også hos kvinner.

Gingko biloba: Ekstrakten av blader fra gingko-treet er blant verdens mest brukte naturlegemidler. Gingko biloba bedrer blodgjennomstrømmingen i kroppen, inkludert hjernen og kjønnsorganene. Det antas at planten kan ha en oppkvikkende effekt på lyst og evnen til orgasme.

Ginseng: Er ett av de mest kjente styrkende midler innen det som kalles alternativ medisin. Ekstrakten fra roten stimulerer intellektuell kapasitet og vekker sanseapparatet.
Dette kan igjen virke stimulerende på seksuallivet.

Chisandra: Ekstrakten fra denne frukten kan du kjøpe som tabletter eller i flytende form i mange helsekostforretninger. Regnes som et erotisk stimulerende stoff for begge kjønn.

Chisandra er velkjent i asiatisk medisin, og det påstås at den kan gi mer væske til kjønnsorganene, styrke sædcelle-produksjonen og hindre for tidlig utløsning.

Muir puama: Er også kjent som potenstreet og er svært populært i Sør-Amerika. Barken og røttene antas å ha en stimulerende funksjon og fungere bra mot impotens.

I en undersøkelse blant franske menn rapporterte 90 prosent styrket seksualdrift etter behandling med muira puama. Alle deltakerne fikk høyere samleiefrekvens.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer