Mat

Lyst på økomat?

Vil du kaste deg på økotrenden og gå for et renere kosthold, kan det være greit å starte med en bok.

Lyst på økomat?
Publisert
Sist oppdatertLyst på grønn mat? Her er noen gode oppskifter.Bruk gjerne matsøket vårt også, så får du tilgang til hundrevis av gode oppskifter av alle slag.Denne høsten kommer Flux Forlag med en matbok for deg som vil inspireres til å lage sunnere mat. Navnet på boken er Økologisk mat, og Paul Løwe er matansvarlig. Sammen med fotografene Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley har han besøkt bønder og andre produsenter, lest seg opp og prøvd seg fram, før han har endt opp med en samling matretter. Alle oppskriftene kan skaffes økologisk.

 • Les mer om økologisk mat hos Matportalen

 • – Vi tok utgangspunkt i at all maten kan skaffes økologisk, men siden tilgjengeligheten varierer, bør man ikke være manisk, mener Nina Dreyer Hensley.

  – Ingen av oss visste mye om økologisk mat fra før, og det tror jeg var bra, for boken er beregnet akkurat på sånne som oss: Nysgjerrige nybegynnere på økomat, sier Dreyer
  Hensley.

  Vil du prøve deg på økologisk matlaging? Skal du lage 100% økologisk mat, må du planlegge litt og handle flere steder. Tilbudet varierer sterkt fra butikk til butikk, og fra sesong til sesong, men alle råvarene i boken skal kunne skaffes økologisk i Norge.

 • Helsekostforretninger har som regel bra utvalg i alt fra mel til pasta, te og pålegg. Noen har mye mer.

 • Norske dagligvarebutikker får stadig bedre utvalg. Prøv for eksempel Coop, Meny eller Ultra. Etterlys varer du savner i din lokale forretning. Se etter Ø-merket.

 • www.kolonihagen.no kan du bestille faste leveranser av økologisk mat, hjem på døra.


 • www.nbg-nett.no (Norsk Bygdeturisme og Gårdsmat) kan du søke etter gårder som selger økologiske produkter direkte.

 • www.okologipartner.no finner du også informasjon om produsenter, slakterier mm. som driver økologisk.

 • Les de økologiske oppskiftene i denne ukens KK.

  Lyst på økomat?
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer