Lyst på grønn mat? Her er noen gode oppskifter.Bruk gjerne matsøket vårt også, så får du tilgang til hundrevis av gode oppskifter av alle slag.
Denne høsten kommer Flux Forlag med en matbok for deg som vil inspireres til å lage sunnere mat. Navnet på boken er Økologisk mat, og Paul Løwe er matansvarlig. Sammen med fotografene Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley har han besøkt bønder og andre produsenter, lest seg opp og prøvd seg fram, før han har endt opp med en samling matretter. Alle oppskriftene kan skaffes økologisk.
– Vi tok utgangspunkt i at all maten kan skaffes økologisk, men siden tilgjengeligheten varierer, bør man ikke være manisk, mener Nina Dreyer Hensley.
– Ingen av oss visste mye om økologisk mat fra før, og det tror jeg var bra, for boken er beregnet akkurat på sånne som oss: Nysgjerrige nybegynnere på økomat, sier Dreyer
Hensley.
Vil du prøve deg på økologisk matlaging? Skal du lage 100% økologisk mat, må du planlegge litt og handle flere steder. Tilbudet varierer sterkt fra butikk til butikk, og fra sesong til sesong, men alle råvarene i boken skal kunne skaffes økologisk i Norge.
Les de økologiske oppskiftene i denne ukens KK.
