Hudpleie

Må ikke inneholde for mye vann

Når det blir kaldere i luften, bør du huske på dette.

IKKE ETT FETT MED FUKTEN: - Når det er kaldt er det viktig at du smører inn huden med masse fukt før du går ut. Men kremen bør inneholde fettstoffer og ikke vann, sier Casper Janns, direktør for den nye danske økologiske hudpleieserien Qua, til KK.no. Foto: Getty Images/Polka Dot RF
IKKE ETT FETT MED FUKTEN: - Når det er kaldt er det viktig at du smører inn huden med masse fukt før du går ut. Men kremen bør inneholde fettstoffer og ikke vann, sier Casper Janns, direktør for den nye danske økologiske hudpleieserien Qua, til KK.no. Foto: Getty Images/Polka Dot RF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Himmelske dager i strålende solskinn på svaberget er over for denne gang. Selv om vi helst vil fortrenge det, er det ikke til å komme bort i fra at vinteren er på vei.

For mange innebærer det at huden blir gusten og grå, og skriker etter fuktighet. For det er ikke mye hjelp å få fra knitrende minusgrader og knusktørt inneklima.

Derfor er det ekstra viktig at du steller pent med ansiktshuden din. Spesielt er det èn ting du bør huske på.

LES OGSÅ: Dette bør du huske til vinteren

Fett fett fett - ikke vann

- Når det er kaldt er det viktig at du smører inn huden med masse fukt før du går ut. Men kremen bør inneholde fettstoffer og ikke så mye vann, sier Casper Janns, direktør for den nye danske økologiske hudpleieserien Qua, til KK.no.

For det er vannet, blant andre ting, som skiller gode og dårlige produkter, får KK.no vite når vi er på Quas lansering i regi av Gimle Parfymerier i Oslo.

- I stedet for å trekke inn, vil vannet ligge og fordampe oppe på huden, sier Janns.

Casper anbefaler en krem som kun inneholder naturlige stoffer som E-vitamin, økologiske oljer, omega 3 og omega 6. Den skal være en fuktbombe for huden, med aktive ingredienser som pleier, fukter og beskytter.

Hvis kremen derimot inneholder vann, er trikset å smøre den på 20-30 minutter før du går ut, slik at den rekker å trekke ordentlig inn. Ellers kan den fryse og skade huden, som vi har skrevet om i denne artikkelen.

Les på kremkrukken

I din jakt på den perfekte kremen kan det også lønne seg å lese hva som står i liten skrift bak på krukken.

Ikke bare hva den inneholder, men også hvor lenge den holder seg.

- Har produktet lenger enn to års holdbarhet bør du ikke kjøpe det, råder Casper Janns.

Det er fordi produkter som varer lenger vil inneholde syntetiske konserveringsmidler, som for eksempel parabener. Dette er en gruppe kjemikalier som tilsettes kosmetikk og kroppspleieprodukter for å øke levetiden.

Det finnes flere typer, og vanligvis er det en miks av dem som tilsettes for best mulig konservering av produktet. De vanligste parabenene er metylparaben, etylparaben, propylparaben og butylparaben.

LES OGSÅ: Sannheten bak fuktighetskremen

Smører du på i ett kjør?

En annen ting du bør være obs på innen kremuniverset er dine innsmøringsrutiner. Må du smøre på dagkrem, håndkrem og nattkrem i tykke lag, opptil to eller tre ganger, før du kjenner noen effekt?

Da bruker du kanskje feil krem, ifølge Casper Janns.

- Når du må smøre deg flere ganger på få minutter, er det kremen det er noe galt med og ikke deg, sier han.

En løsning på problemet kan være å bli litt mer kjent med huden din. Er den normal, blandet eller fet?

Å velge gode produkter uten for mange syntetiske stoffer er også lurt.

- Kunstige stoffer trenger ikke like godt inn i huden på samme måte som naturlige stoffer gjør, forklarer Janns.

Velg naturlig

Mange av oss har fått med oss alt dette, og kastet oss på den grønne skjønnhetsbølgen. Vi vil heller smøre oss inn med naturlige ingredienser enn småskumle kjemikalier.

På badehyllen skal det ikke bugne over av produkter vi kan ha de neste femti årene, men rene sunne kremer, serumer og omega-3-syrer som gjør oss skjønne både innerst og ytterst.

Det kommer stadig flere naturlige produkter på markedet. Mange av dem er blitt veldig populære, som merkene Patyka, Juice Beauty og REN.

Dette er Qua Organic

Nå har altså også den danske hudpleieserien Qua Organic kommet til Norge. Merket fokuserer på både ytre og indre skjønnhet og er sertifisert av det franske sertifiseringsinstituttet Ecocert.

Minimum 95 prosent av alle ingrediensene i Qua Organic skal ha naturlig opprinnelse.

 • Inneholder ikke parabener, glycol, sulfater, silikon, syntetisk lukt og syntetisk farge
 • Består av 16 produkter til ansikt og kropp, og forhandles eksklusivt hos Gimle Økologiske Parfymeri (ekstern lenke)
 • Prisnivå: Fra 250 til 595 kroner. • NYTT ØKOLOGISK HUDPLEIEMERKE TIL NORGE: Det danske merket Qua Organic er siste nytt i den grønne hudpleiebransjen. Minimum 95 prosent av alle ingrediensene i Qua Organic skal ha naturlig opprinnelse.
  NYTT ØKOLOGISK HUDPLEIEMERKE TIL NORGE: Det danske merket Qua Organic er siste nytt i den grønne hudpleiebransjen. Minimum 95 prosent av alle ingrediensene i Qua Organic skal ha naturlig opprinnelse. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer