Mens

- Maggie er ikke så heldig

Jake Gyllenhaal kan derimot prise seg lykkelig. Sjekk hvorfor.

Skuespiller Jake Gyllenhaal kan kanskje takke søstera Maggie for at han er en glad fyr som er flink til å kommunisere.
Skuespiller Jake Gyllenhaal kan kanskje takke søstera Maggie for at han er en glad fyr som er flink til å kommunisere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du søsken? Forskerne har nettopp funnet ut at det å vokse opp med en søster gjør folk glade, mens brødre gjør folk frusterte, melder BBC News.

Det er et team ved Ulster universitet i Storbritannia som har avdekket dette. De har stilt 571 personer mellom 17 og 25 år en rekke spørsmål om livene deres.

 • Var du gullungen?

 • Jenter er bra i krisetider

  Har du en søster er sjansen stor for at du familien din har en åpen tone og har vilje til å diskutere følelser.

  Særlig i krisetider i familien, som for eksempel ved skilsmisse mellom foreldre, viser døtres påvirkning på situasjonen seg å være viktig.

 • Pappas prinsesse

 • - Evne til å uttrykke følelser er fundamentalt viktig for å være psykisk sunn, og det å ha søstre forsterker dette i familier, sier professor Tony Cassidy, som ledet studien.

  - Brødre har imidlertid motsatt effekt, forteller professoren.

  Gutter skaper problemer

  Gutter har ifølge forskerne ikke den positive innflytelsen på sine søsken som jenter har. De fremmer ikke god kommunikasjon i familien.

 • Eldstemann er smartest

 • De skaper tvert om problemer, og hemmer søsknenes evne til å uttrykke følelser.

  Forskerne mener resultatet av studien tyder på at folk må bli mer bevisste på hvordan de forholder seg til hverandre når det er gutter i familien.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer