Kjendiser

- Magre kjendiser er uskyldige

Undervektige modeller og kjendiskvinner kan ikke klandres for andre spiseproblemer, mener forskere.

Publisert
Sist oppdatert
Selv om tidligere undersøkelser tyder på det motsatte, konkluderer ny forskning med at den supertynne trenden som herjer blant modeller og skuespillere ikke er årsaken til at kvinner og jenter får spiseforstyrrelser.

De undervektige kjendiskvinnene bør ikke klandres for andres spiseproblemer, skal man tro en studie publisert i The American Journal of Psychiatry.

 • Kjendisenes syke sultekurer

 • Der mener forskerne at anoreksi oppstår fordi hjernen til de som rammes fungerer annerledes enn hos andre mennesker.

  Funksjonsforskjellen gjør at hjernen reagerer annerledes når det gjelder belønning og velvære, og dette igjen kan føre til et tvangsmessig forhold til mat.

  Et team av psykiatere ved Universitetet i Pittsburg gjorde tester både kvinner på som har vært rammet av anoreksi og kvinner som ikke har hatt spiseproblemer.

  - Våre resultater støtter opp under tesen om at anoreksi er en biologisk tilstand, som skyldes at hjernen hos noen mennesker er strukturert på en annen måte, sier psykolog Ian Frampton i forskerteamet.

  - Vi må bevege oss bort fra tanken om at det er supermodellenes skyld at andre kvinner får spiseforstyrrelser. Det er sikkert ikke bra for modellene å se ut som de gjør, men når det gjelder anorektikere er er deres trang til å kutte ut mat og ville være tynne noe som alt bor i dem. Denne trangen har ikke oppstått ved at de har bladd i kvinnemagasiner, mener Frampton.

  Kilde: Marie Claire


  LES OGSÅ:
 • Modellene knuser selvtilliten
 • Tynne og triste
 • Sykt eller sunt?
 • Supermodellen Marianne Berglund har en BMI på 16,1, hvilket regnes for å være sterkt undervektig.
  Supermodellen Marianne Berglund har en BMI på 16,1, hvilket regnes for å være sterkt undervektig. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer