øyeskygge

Makeup-produktet alle burde ha

Alle bør eie en kremøyeskygge i en tone som matcher huden, men du må vite hvordan du bruker den.

- MANGE MULIGHETER: Makeupartist Ingrid Presttun Eide i Makeup Mekka har mange råd om hvordan du bør bruke kremøyeskygger.  Foto: Tone Ra Pedersen og produsentene
- MANGE MULIGHETER: Makeupartist Ingrid Presttun Eide i Makeup Mekka har mange råd om hvordan du bør bruke kremøyeskygger. Foto: Tone Ra Pedersen og produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kremskygger kan brukes på mange måter og er enkle å jobbe med. - De kan brukes alene, som base for andre øyeskyggetyper eller sammen med andre øyeskygger, sier Ingrid Presttun Eide i Makeup Mekka.

Bruk gjerne fingeren

Makeupartisten anbefaler å påføre dem med en syntetisk sminkekost hvis du skal bruke dem alene. - Syntetiske børster er enklere å rengjøre for kremrester enn naturhårbørster, sier hun. Du kan også bruke fingeren til påføring, siden varmen fra fingeren vil smelte skyggen pent inn i huden. - Personlig foretrekker jeg å bruke en syntetkost til selve påføring, og så går jeg gjerne over med en finger langs kantene for å blande produktet inn i huden, forklarer Ingrid Presttun Eide.

Jevner ut hudtonen

I tillegg kan du bruke kremskygger som en base for andre skygger. - Jeg synes det kan være fint å eie en kremskygge som er helt lik din egen hudtone. Den kan brukes som et jevnt underlag slik at andre farger kommer bedre frem, eller som en slags foundation for øyeområdet, sier hun. - Mange opplever synlige blodårer eller misfaring på den tynne huden i øyepartiet, og en kremskygge lik din egen hud skjuler dette veldig godt.

Intensiver eller endrer farger

Det aller enkleste er selvsagt å bruke en farge som matcher din egen hudtone, men du kan også bruke fargede kremskygger for å endre utseendet på skyggene du putter oppå basen. - Bruk for eksempel en kremskygge i samme farge som øyenskyggen din som base, for å få en intens finish på øyenskyggen du legger over, sier Ingrid Presttun Eide.- En lys gul eller gulløyenskygge vil se fantastisk ut med en gullfarget kremskygge som base. Da vil fargen virkelig «poppe» og få en ekstra dimensjon, sier hun.En hvit base vil gjøre at farger ser mer intense og sterke ut. Prøv for eksempel å legge en hvit kremskygge under en av vårens knallsterke trendfarger. Det vil gjøre at de grønne, oransje og gule skyggene ser enda klarere ut. En svart base vil gjøre fargene mer dramatiske og dype. Prøv å bruke en mørk base når du soter øynene, så får du et intenst og sexy blikk.

Øker holdbarheten

Og det er ikke bare for å jevne ut huden under skyggen eller gjøre fargene mer intense at kremskygger kan utgjøre en stor forskjell på sminkeresultatet. - Øyenskyggene sitter ofte bedre når de har en tynn base som underlag.Det er ikke noe i veien for å bruke en gel-eyeliner som øyeskygge. - Mange gellinere er også vannfaste, så trenger du en sminke som sitter hele natten, kan det være verdt å teste, råder Ingrid Presttun Eide.

Ikke for alle

Dessverre er ikke kremskyggene like enkle for oss alle. - De som har veldig tunge øyelokk eller mye olje i huden, kan oppleve at kremskygger ikke sitter så godt, forklarer makeupartisten. - De foretrekker ofte å legge pudderskygger over en primer for lengst mulig holdbarhet.- Kremskyggen kan da legges som et highlightprodukt på brynsbeinet og i indre øyekrok. Det kan også være lekkert å legge litt på amorbuen og toppen av kinnbeina om du bruker en kremskygge med en naturlig farge som bronse, gull, fersken eller champagne, forklarer hun.

Rekkefølgen er viktig

Du kan fint blande kremskygger og pudderskygger, men vær bevisst på rekkefølgen.- Kremen skal på først, så pudderet, sier Ingrid Presttun Eide. Se noen lekre kremskygger her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer