Helse & Livsstil

Mamma er lesbisk

Hva gjør du når opphavet skifter fil?

Mamma er lesbisk
Publisert
Sist oppdatert
Innlegg: Dette er det pinligste i verden: Mora mi har nå, i en alder av 50, funnet ut at hun er lesbisk!

Hun har flyttet fra pappa og bor sammen med en dame på samme alder som jeg aldri har sett før, men som nå visstnok er den store kjærligheten. Det er grusomt å se dem sammen, de tuller rundt som fjortiser.
 • Ungdom ut av skapet

 • Pappa er helt knust, selvfølgelig. Broren min bare melder seg helt ut, så nå er hele familien i oppløsning. Jeg er 27 år og har mann og barn, og burde ikke legge meg opp i det, helst burde jeg synes det var flott at mamma har «funnet seg selv», men så raus er jeg bare ikke, kjenner jeg.
  Hvordan i all verden skal jeg takle dette?

  Svar: Du har helt rett i at du egentlig burde være glad på hennes vegne.

  Moren din må ha lov til å ta sine egne valg, og du har ikke så mye du skulle ha sagt. Når det ikke er så enkelt, kan dette henge sammen med at du nå mister et fast holdepunkt i tilværelsen.

  Plutselig er ingenting som før. Familien du har vokst opp i endrer seg, moren din lever ut en side du ikke visste om. Det virker som om du har en krisereaksjon.

  Når alt har forandret seg tar det tid å få oversikt over den nye virkeligheten. Det er lurt å begynne å orientere seg så fort du kan. Kan du snakke ordentlig med moren din og høre hvordan dette er for henne?
  Kan du forstå hvorfor hun har valgt som hun har gjort? Kan du forklare hvordan det føles for deg, uten at dette blir et angrep på henne?

  Følelsen av at det hele er pinlig må du prøve å heve deg over på egen hånd. Kanskje kan det være en hjelp for deg å bli kjent med den nye kjæresten til moren din.
  Slik kan hun bli en virkelig person for deg, og ikke bare «den nye til mamma».

  Peder Kjøs
  Psykolog og samlivsekspert
  peder@kk.no


  LES OGSÅ:
 • Homofili på hjernen

 • Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai)
  Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai) Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer