Mandelmelk

Mandelmelk, soyamelk, rismelk og havremelk - er det sunnere?

Dette sier ernæringseksperten.

ALTERNATIVER TIL MELK: I dag finnes det en rekke alternativer til kumelk, men er de egentlig bedre?  Foto: Produsentene
ALTERNATIVER TIL MELK: I dag finnes det en rekke alternativer til kumelk, men er de egentlig bedre? Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som har byttet ut den gode gamle kumelken med mandelmelk, soyamelk, rismelk eller kanskje havremelk fordi du har hørt mye bra om disse alternativene?

Da bør du lese videre.

LES OGSÅ: Denne melken kan du droppe

Kumelk er en viktig kilde til kalsium og jod

Nina Helen Standal, som er ernæringsrådgiver i SomeBody AS, forteller at det finnes få gode grunner til å velge andre former for melk, så fremt du ikke er allergisk eller intolerant mot kumelk.

- Dersom du liker kumelk og ikke har melkeallergi, anbefaler jeg deg ikke å bytte ut kumelken på daglig basis med andre melkealternativer. Å drikke melk er nemlig en fin måte å få i seg mange viktige næringsstoffer på.

- Derav protein av god kvalitet, B-vitaminer, jod og ikke minst kalsium. Enkelte typer er også beriket med D-vitamin som er noe mange nordmenn får i seg altfor lite av, opplyser Standal.

LES OGSÅ: Vitamin D-mangel kan gjøre deg slapp, sliten og deprimert

Sjekk alltid næringsinnholdet

Dersom du kutter ut kumelken til fordel for andre melkealternativer, mener eksperten at du bør være oppmerksom på at næringsstoffene i de ulike alternativene varierer veldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer