Mandler

Mandler hjelper deg å bygge muskler

Bidrar til å bygge muskler etter en hard treningsøkt.

KOSTHOLDET ER VIKTIG: Hvis du ønsker å bygge muskler, er det ikke bare treningsøktene som får deg nærmere målet. Å spise riktig bidrar også. Foto: Thinkstock.com
KOSTHOLDET ER VIKTIG: Hvis du ønsker å bygge muskler, er det ikke bare treningsøktene som får deg nærmere målet. Å spise riktig bidrar også. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For de fleste kvinner handler trening hovedsaklig om resultater. Det varierer imidlertid hva vi ønsker å oppnå. Noen ønsker å få en slankere midje, mens andre ønsker å styrke og bygge opp musklene.Hvis du ønsker å bygge muskler, krever det mye trening og ekspertene anbefaler at du isolerer treningsøktene for å få best mulig effekt. Men for å bygge muskler holder ikke bare trening. I tillegg trenger du et kosthold som sikrer at du får i deg nok næringsstoffer, for eksempel proteiner. Inkluderer du matvarene som er nevnt i lista under i kostholdet ditt, er det garantert at du ikke kaster bort timer på treningssenteret, skriver LiveStrong.com (Ekstern lenke). Først ut er faktisk mandler.

SPIS: Mandler

Store ting kan komme i små pakker. Mandler er en god kilde til proteiner og fett, men deres største fordel er innholdet av vitamin E som er spesielt viktig for å bygge muskler. De kraftige antioksidantene bekjemper frie radikaler og reparerer musklene mellom treningsøktene, som gjør at du henter deg inn raskere.

SPIS: Egg

Egg tilfører kroppen mellom 6 og 8 gram proteiner per egg, og har i tillegg et høyt innhold av vitaminer, sink, jern og kalsium. Dette gjør egg til en av matvarene som er best egnet for å bygge muskler. Husk også at du ikke skal droppe eggeplommen. Den inneholder kanskje mest kolesterol og kalorier, men det er også her næringsstoffene er.

SPIS: Fiskeolje

Fiskeolje har betennelsesdempende fordeler som tillater kroppen å komme seg raskere etter en hard treningsøkt. Dette betyr at du kan trene oftere.I tillegg kan fiskeoljen bidra til å få fart på forbrenningen din. Dermed bygger du ikke bare muskelmasse, men forbrenner også mer fett som gjør at musklene blir mer definerte.

SPIS: Kalkun

Kalkun bør absolutt ikke begrenses til høytidene. Dette er en av matvarene som er mest undervurdert når det kommer til muskelbyggende mat, og er faktisk en super kilde til proteiner, vitaminer og mineraler. Kalkun inneholder også masse selen, som ifølge flere ferske studier kan bidra til å forebygge kreft. I tillegg er det bare 1,6 prosent fett i kalkunkjøtt uten skinn.

SPIS: Quinoa-frø

Ikke hørt om quinoa-frø før? Dette frøet er en god kilde til karbohydrater, et godt alternativ til ris og poteter og bidrar til å bygge muskler. Bare 100 gram med dette frøet tilsvarer 14 gram med proteiner og masse essensielle aminosyrer som gjør det til et godt tilskudd i kostholdet.LES OGSÅ: Så mye protein trenger du når du trener

SPIS: Ananas

Ananas er en god kilde til et protein kalt bromelin, som spesielt er til fordel for fordøyelsessystemet. I tillegg har studier vist at frukten kan bidra til å redusere betennelser i musklene, som gjør det til et ypperlig måltid etter trening.

SPIS: Søtpotet

Karbohydrater er viktig for kroppen din, og hjelper deg blant annet med å bygge opp musklene. Søtpoterer er en rik kilde til karbohydrater som smaker godt og er en super kilde til energi.I tillegg er potetene fulle av vitaminer og mineraler som hjelper deg å opprettholde et normalt blodsukkernivå, og holder deg mett lenger. Som om ikke det var nok, så viser studier at søtpotet kan forebygge kreft og hjertesykdom.LES OGSÅ: Slik tar du vare på musklene dine

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer